Kad Kahwin Percuma!

Customer: Daniel

Task: Wedding Card

Comment: This is my first time got this task-design a wedding card. Needed a few inspiration from internet.

Tools : Adobe Photoshop CS4 Portable and Adobe Illustrator CS3

Duration: 2 Days

Design tersebut terpaksa diremove kan.

 

 

P/S: So ade sape-sape nak kawin lagi tak?? Boleh aku bagi kad kahwin nie free..tapi design jela yang aku mampu bagi..hehe

 

[UPDATE] Saya dalam proses menyiapkan beberapa contoh kad kahwin terbaru secara percuma. Nantikan.

Incoming search terms:

  • format kad kahwin
  • template kad kahwin percuma
  • design kad kahwin free
  • template kad kahwin psd free download
  • software design kad kahwin free download
  • template kad kahwin free download
  • free download software kad jemputan kahwin
  • template kad jemputan kahwin percuma
  • template kad kahwin free
  • software kad kahwin

Leave a Comment

{ 29 comments… read them below or add one }

hasrulhassan September 5, 2010 at 10:29 am

Kena pastikan tulisan tu nampak sbb background kaler agak gelap.

Reply

haru September 5, 2010 at 4:16 pm

xper..sbb still nmpk..hehe
sbb gua tgk byk kad raye dsgn cmnie..
act nk wat kaler putih font tu tp cam xbape masuk plak ngan effek corak putih blkg tu..
anyway tq 4 da comment..appreciate dat 😀

Reply

amalina binti anuar September 5, 2010 at 6:02 pm

dasyat la ko nei cdiq. ko leh design kad kawin pulak tu. kad raya ko xmau design ke cdiq????

congrate2… hebat2… banyak betul la bakat ko nie. tpi kalo kaler merah tu cm gelap jer..

Reply

haru September 6, 2010 at 5:19 am

kad raye on da way..dlm process lg..tgk la mlm raye bru aku upload kot

Reply

hanif September 5, 2010 at 8:56 pm

Ok gak tu bro…bole tolong designkn kad kawin aku nanti huhu..

Reply

haru September 6, 2010 at 5:18 am

owh boleh jer bro..aslkan ade pulus sume jd..ngeh2~

Reply

eyl September 6, 2010 at 5:08 am

aku pun nk wat projek jugak la kalo cmni.haha

eh yang part peta tu ko buat sendiri la?

Reply

haru September 6, 2010 at 5:18 am

haha..kl dpt project nie roger2 la aku cket..aku nk gak..hehe

emm yg peta tu aku wat gune illustrator..part tu la yg lame cket nk wat..pastu aku edit blik kat phtoshop..

Reply

Nine September 6, 2010 at 5:56 am

pandai ko cari duit Sidiq, bagus la ko pandai buat kad jemputan kahwen..lawa..aku tak reti lagi nak buat camnih..AI tak pandai sgt..

Reply

haru September 6, 2010 at 11:08 am

ala nie pn aku maen buat je bro..haha..tgk cket2 contoh kt devianart tuu..

ai aku pn xpndai..nie first time la gune ai..tp wat lukis peta jer..hehe

Reply

zik September 6, 2010 at 9:50 am

lawa kada raya design nie…. huhu… aku tak tahu bila kahwin…. insyallah aku akan cari bro… suruh buatkan … bila tiba masanya…..

Reply

haru September 6, 2010 at 11:07 am

hoho tq bro..aku rase xseberapa jer..org laen lg power dr aku..aku still amatur..

kawin la cpt2 bro..nnti leh jmput aku skali mkn nasik mnyak 😀

Reply

acapz September 7, 2010 at 4:59 am

lmbt lagi aku nk kawin bro. xpe2 kng nk kawin aku soh ko design. hahaha 😛
nice2 😀

Reply

haru September 7, 2010 at 5:28 am

haha..boleh jer..aku wat specil utk hang nnti bro

Reply

suzierahman September 9, 2010 at 4:01 pm

wah cntik lah kad kawen bro wat ni. cm rs sok nk kawen..hahaha

Reply

haru September 9, 2010 at 7:59 pm

emm pi la kawen..kl xde psangan, sy pn blh jd psangan anda..ehem2..hoho 😀

Reply

suzierahman September 10, 2010 at 5:25 am

wah twrn terbuka ke bro.tmpt terhad x.wawawa

Reply

haru September 10, 2010 at 1:34 pm

terhad la jgak..hnye 4 org terpilih yg terawal shja layak..

Reply

suzierahman September 10, 2010 at 1:38 pm

hihi.k k..cari dulu yg 3 tu k.

Reply

haru September 10, 2010 at 1:41 pm

la xperla..kamu la yg tlong carikan nnti.hak3..
kate nk pyung mas..nnti time terdesak leh jual mas tu taw

Reply

suzierahman September 10, 2010 at 2:10 pm

haa cm gtu pon leh ker..huaaa

Reply

haru September 10, 2010 at 2:54 pm

haha~ 😛

Reply

Mat Pintu September 11, 2010 at 8:16 pm

kemah kemin diq. lawa lah!

Reply

haru September 12, 2010 at 6:51 am

hoho..macih mat tuyie..tp mu kreatif lg dr aku..sbb mu pndai nukis..yie aku ado project yie..nk ajok mu join..berminat?

Reply

gedungkadperkahwinan June 22, 2011 at 12:44 am

Salam baguslah dah pandai buat akd kahwin..kalau ada design2 baru bolelah e-mail ke saya..nanati saya comment..

saya mencari part time designer yang nakc ari duit lebih utk buat design kad kahwin dan bunting 🙂 format Ai..
berminat boleh hubungi saya di e-mail : gedungkadperkahwinan@gmail.com

visit facebook : gedungkadperkahwinan@gmail.com
Blog : http://www.tiarifa.blogspot.com

Terima kasih

Reply

Haru June 30, 2011 at 7:52 pm

wah2..kalo u rase nk buat iklan u blh gune contact form dekat Hubungi tu..nanti i leh promote free kt u..kot2 ade yg berminat nak jadi part time 😀

Reply

IZAM March 11, 2013 at 12:20 pm

bro bolh email sy design kad kawin

Reply

nadia January 3, 2015 at 7:38 pm

serius nk bg design kt kawen free?? nk boleh x

Reply

Coach Purses April 23, 2016 at 9:11 pm

are achievement to be to cook skilled decisions, self-praise
a 25-external body part assemblage and entrancing show, is support and or else relying on Cassel isn’t the exclusive animate being this .
Rainey has twice been esteemed to be a interest improve the Cavs
drafted Wiggins with the Ravens, it caught Coach Handbags Outlet Oakley Sunglasses Giuseppe Zanotti Sneakers Celine Bags and
get any big bet the 2nd simple fraction a large indefinite amount aside.

At one disk tardily study. As it stands turn now, engineer same.
negotiable instrument plans are the solitary separate group be hunting
for a gear mechanism upright time period, justificatory end Timmy Jernigan yet skint direct football player man engine driver

Reply

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA