Recent and Past Design Jobs 2

Oh bulan ini sangat-sangat busy dengan banyak perkara sehinggakan tidak sempat nak update blog. Banyak entri-entri ditaip separuh jalan tapi disimpan dalam draf buat masa ini.

Apa-apa pun jom layan design-design yang telah saya siapkan. Bagi yang belum melihat edisi pertama boleh merujuk disini. Segala komen dan pendapat amatlah dialu-alukan 🙂

Fanpage Facebook

Order daripada Fiverr.com

Fanpage Prepaid p2u.my

Fanpage MrSays.com

Fanpage Fadlieshop

Fanpage Book-2u

Banyak yang telah saya pelajari sepanjang 5 bulan menjadi freelancer ini. Daripada cara untuk membuat marketing, melayan pelanggan sehinggalah menyiapkan design dan menghantarnya kepada client. Ianya bukan sesuatu yang mudah. Namun saya amat-amat seronok melakukan kerja ini.

Jika ada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan servis saya daripada saya lagi? 😀

Leave a Comment

{ 56 comments… read them below or add one }

Jai June 4, 2011 at 11:17 pm

Smart la bro… Nak juga tapi xde produk nak dijual…he3

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:04 pm

xsemestinya kena jual produk bro…utk bloggers pn blh 😀
mcm jomphp dan zonartis/zonbebas pn pernah booking ngan aku..

Reply

sembil9n June 4, 2011 at 11:26 pm

ko mmg wat tu je eh?? Good2 😀

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:05 pm

yup2..huhu mekasih 😀
tp aku nk belajar ai plak..ai pn xder lg nie…huhu

Reply

Sabahan Bloggers Club June 5, 2011 at 12:06 am

Waaaaaah. Cantik design. Simple tapi agak menarik. Mesti banyak hasil pendapatan ni dari ni kan?

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:05 pm

thnks…emm xder la byk..tp blh tahanla cket2 sekadar nk mnum air..hehe

Reply

wazy June 5, 2011 at 1:06 am

serius semua design tu smart habis

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:06 pm

wuhuu toche2 😀

Reply

MuJE June 5, 2011 at 4:26 am

order kat Fiverr masyukkk tuuuuuuu…. hehe

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:06 pm

tp duet xblh withdraw lg daaa..kena tggu 2 mggu baru leh clear..adess..skit2

Reply

kyrul June 5, 2011 at 8:59 am

cun-cun ko design, kalah aku 😀
btw, bro, nak tanya ni, plugin popular post kaler2 tu mane nak dapat?

recently posted : 17 revolusi logo syarikat komersial

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:07 pm

aku hnye newbie je bro…bukan pro mcm ko..hehe..still byk kena bljar..

emm plugin tu kena beli dekat codecanyon bro. tu premium plugin

Reply

Nine June 5, 2011 at 11:15 am

Alhamdullilah bagus Sidiq, ko mmg pandai bisnes dan makin hari makin mahir design ko…tahniah aku ucapkan…berjaya ko…:)

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:08 pm

thanks..tp makin laju la duit mengalir kuar mcm air..huhu 😛

Reply

MDHAFiZ.NET June 5, 2011 at 1:35 pm

memang cantik lah design tu.. 🙂

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:08 pm

thnaks bos 😀 kena improve lg cket tu..

Reply

titan June 5, 2011 at 1:57 pm

wahh..macam cun aje..berapa harganya ek?

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:09 pm

harga murah jer bro..rm30…design smpai puas ati..selagi xpuas slagi tu aku edit 😀

Reply

FD June 6, 2011 at 12:57 am

wow… simplistic dan tak memberatkan mata.. lawa la…
btw, best tak sbenarnya maen dgn Ps ni? aku seringkali tak ada feeling nak ber-Ps ni bro

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:11 pm

haish aku nk ckp pn ssh…sbb bnda nie abstrak..hehe..
bg aku, mmg bez la..sbb blh edit2 gmbar, buat superimpose bagai..kalo nk awek ckup buatkan gmbar die kt phtshop kasi edit2 cket buat superimpose mst cairnye 😀 haha

Reply

AwengShah June 6, 2011 at 1:11 am

sedap mata memandang…. berapa charge nak buat satu banner nie?
http://www.mybazaar2u.com/blog

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:11 pm

emm hanya rm30 sahaja bos 🙂

Reply

SyafzMagz June 6, 2011 at 5:36 am

wah terbaik bro…order kat fiverr aku cukup makan je…
design banner ko mmg kemas bro… 🙂

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:12 pm

oh ko buat gigs ape kt fiverr?? aku pn baru jer berjinak2 kt dunia fiverr nie

Reply

Anarm June 6, 2011 at 10:11 am

smart design ko.. hebak.. hebak..

Reply

Haru June 6, 2011 at 1:13 pm

hehe thanks bro..tp ko lg hebat..aku xleh lawan lg

Reply

Razlan June 6, 2011 at 5:24 pm

Perghh mantap ,lima bulan je dapat jd super designer da tu

Reply

Haru June 7, 2011 at 8:04 pm

mane ade super bro..5 bulan tu aku jadi fulltime..b4 this part time jer 🙂

Reply

nizamghazi June 6, 2011 at 8:06 pm

Wow, sgt cantik..
Mmg designer hebat
Pling suke fanpage fadlishop

Reply

Haru June 7, 2011 at 8:06 pm

oh thnks bro. appreciate dat 🙂

Reply

afzal laidin June 7, 2011 at 9:06 am

wah, cantik design. boleh letak dlm list utk e-cover design ni.

Reply

Haru June 7, 2011 at 8:06 pm

mekasih bro..emm nk launch ebook baru ke bos?

Reply

PakarBuahPinggang June 8, 2011 at 4:51 am

Salam haru,

Cantiklah disesign-design di atas. Dari luar negara pun dapat tempahan ke? Saya nak bro designkan untuk saya landing page facebook leh tak?

Reply

Haru June 9, 2011 at 5:06 pm

wslm,
thanks bro.. 🙂 yg luar ngara tu baru berjinak2 je…

emm design landing page??? nk yg mcamana tu??? blh jer.. 🙂

Reply

azizan4444 June 9, 2011 at 8:34 pm

hebat ore kito..ambe x serius lg blogging ni..klu rase nk bt bendqa2 ni..demo la kawe cari..hehe

Reply

Haru June 12, 2011 at 7:08 pm

hehe blh2 xdop hal..roger jah kawe, kawe on lalu… 😀
sek kito blako

Reply

syok.my June 9, 2011 at 8:50 pm

bila nak sponsor 1 profile pic for fanpage syok.my? hohoho..

Reply

Haru June 12, 2011 at 7:08 pm

err tu dah ade..ke nk yg baru bro? 🙂

Reply

syok.my July 3, 2011 at 12:41 am

kecik tapak tangan, fanpage hamba tadahkan.. hik3

Reply

Haru July 3, 2011 at 9:53 pm

ambooiii~
hehe… 😀

Reply

Mus June 14, 2011 at 1:05 am

memang mantap semuanya bro

Reply

Haru July 19, 2011 at 11:42 am

thanks bro 😀

xnka tempah ke 1?hehe

Reply

Esempoi June 14, 2011 at 3:10 pm

wah, cantik2 design

Reply

Haru June 15, 2011 at 3:04 pm

hehe thanks 🙂

xnk tempah 1 ke?

Reply

emanthehalia June 15, 2011 at 1:59 am

ha! terbaik la design. cube google milo cacing sardin katak

Reply

Haru June 15, 2011 at 3:06 pm

hehe dah google..baru ku taw..huuhu..naseb baek xmalu nk tnye td 😛

Reply

Amirez June 15, 2011 at 3:59 pm

pergh! aku akan tipu diri sendiri kalau tak cakap design2 ni menarik n lawo. nanti bolehlah aku tempah 🙂 berapa cajnya?

Reply

Haru June 17, 2011 at 12:25 am

hehe toche..xmahal pn boh rm30 jas 🙂

Reply

BroZooL June 17, 2011 at 10:12 am

Cantik dan smart bro..teruskan membantu anak bangsa kita dan sambil tu dapat income yg berterusan..

Reply

Haru June 30, 2011 at 7:42 pm

thanks bro 🙂
appreciate dat

Reply

Dila.13 June 22, 2011 at 8:09 pm

Wow wow wow.. siap ada client dari Fiverr! Nice! Semoga business berkembang maju, Haru 🙂

Reply

Haru June 30, 2011 at 7:53 pm

thanks sis..ni pn masih lg sedang bljar dan rasenye masih byk perlu belajar

Reply

wandisini July 18, 2011 at 9:36 pm

cantiknya…nak curi idea boleh 🙂

Reply

Haru July 19, 2011 at 11:43 am

hehe boleh2..xder hal bro 🙂

Reply

Bukit Gambang July 21, 2011 at 1:36 pm

salute bro, memang lawa.. mau je nak belajar..

Reply

Haru July 21, 2011 at 7:41 pm

blaja basic je dulu..tu yg penting..aku pun byk belajaq basic jer 🙂
advance nie kurang cket

Reply

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA