Mau.my Kini Lebih Cool, Lebih Santai

Mau.my kini menampilkan paparan baru yang lebih cool dan santai serta lebih mesra pengguna. Kali ini, admin mau.my banyak menggunakan efek hover on mouse yang memang menarik. Banyak elemen dan fungsi terbaru ditambah berbanding sebelum ini demi memudahkan pengiklan dan juga pembeli.

Paparan terbaru Mau.my yang Super-Duper cool.

  • Miliki Nama Kedai Sendiri

Sekarang, anda boleh memiliki kedai sendiri secara online tanpa mengeluarkan kos yang banyak www.mau.my/kedaianda. Contoh nama kedai saya www.mau.my/arjunacyber. Namun, anda hendaklah memilih nama kedai pilihan anda cepat-cepat sebab takut nanti orang lain dah rembat nama kedai tersebut sebab ianya Unique ID (budak-budak programming tahulah apa maknanya). First come first serve!

  • Kuasa Iklan 100%

Seperti yang saya katakan sebelum ini bahawa iklan anda tidak akan melalui tapisan dari pihak admin. Iklan anda berada 100% di tangan anda! Anda boleh hentikan sementara (pause) iklan anda, edit serta sambung balik (resume) iklan anda dengan mudah sekali.

  • Kemudahan Lokasi Dengan Google Maps

Kemudahan Google Maps mengenalpasti area pengiklan dengan mudah.

Fungsi Google Maps telah ditambah ke dalam mau.my untuk memudahkan pembeli mengetahui lokasi pengiklan lebih tepat. Bagi mereka yang suka akan C.O.D atau Cash On Delivery, ia memudahkan lagi urusan anda berjual beli secara face to face terutamanya melibatkan produk fizikal yang besar atau juga jumlah duit yang banyak seperti kereta, hartanah dan sebagainya.

  • Tinggalkan Mesej Anda Kepada Pengiklan

Satu lagi fungsi terbaru pada mau.my adalah Plugin Facebook Comment dimana pembeli boleh meninggalkan soalan/pertanyaan pada ruangan iklan yang dilihat mereka. Bagi yang inginkan pertanyaan dijawab dengan pantas, anda boleh mengunakan borang hubungi pada ruangan Contact. Segala pertanyaan dan soalan anda akan terus dihantar ke emel pengiklan.

  • Adukan Kepada Admin

Jika anda menghadapi sebarang masalah terhadap iklan atau semasa urusan jual beli – spam, scam atau lain-lain yang melanggar etika di mau.my, cepat-cepat adukan kepada admin dengan klik pada Report  This Iklan untuk tindakan lanjut.

  • Widget Untuk Blog

Anda boleh paparkan iklan anda dari mau.my terus ke website/blog anda. Boleh dipasang di blogspot mahupun wordpress. Widget yang amat menarik :).

Lain-lain fungsi dan features terbaru:

  • Blog rasmi mau.my telah ditubuhkan.
  • Fungsi Advance Search ditambah untuk memudahkan carian yang lebih spesifik dan tepat.
  • Setiap iklan baru yang dipublish di web, akan ditweet automatik ke twitter mau.my.
  • Feed dikenalkan bagi setiap negeri, kategori dan iklan perseorangan.

Kesimpulannya, Mau.my memang SUPER-DUPER cool~ Saya beri 5 bintang! Jom ramai-ramai beriklan dan membeli di Mau.my yang lebih advance tapi mudah digunakan 😀

Leave a Comment

{ 40 comments… read them below or add one }

tips-kurus April 9, 2011 at 12:59 am

saya tertarik kerana ianya menarik. 🙂

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:18 am

cntik menarik Mau mmg menarik 😀

Reply

MDHAFiZ.NET April 9, 2011 at 8:23 am

memang gempak 🙂

Reply

zik April 9, 2011 at 2:04 pm

cayalah ..saya mesti pilih….

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:20 am

pilih jgn xpilih..kompem x mnyesal 🙂

Reply

iza April 9, 2011 at 9:52 pm

As salam..
free ke atau ada caj utk beriklan?

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:22 am

emm setakat nie mmg percuma 100%..dijamin tnpa was-was 😀

Reply

iza April 10, 2011 at 10:44 am

Dah masuk td rupanya sebulan yg lalu dah daftar….hilang ingatan/lupa la..

Reply

Haru April 11, 2011 at 1:57 pm

erk mcmana leh lupe..hehe..emm ape name kedai u tu? nk usya2 gak

Reply

Azuan April 10, 2011 at 1:05 am

Dah try submit iklan kat sana.. mmg mudah.. 🙂

Reply

Haru April 11, 2011 at 2:02 pm

semestinya lebih mudah dari ‘mudah’ tu..hehe 😛

Reply

akubiomed April 10, 2011 at 1:35 am

Kalau ada sudah ada platform untuk meniaga cuma perlu tunggu produk sahaja 🙂

Reply

Haru April 11, 2011 at 1:55 pm

kalo tggu shaja tidak ckup rasenye bro..tindakan tu penting..hehe..kena cari produk yg niche mendapat smbutan org ramai 😀

Reply

PakarBuahPinggang April 10, 2011 at 8:06 am

Salam haru,

Lepas ni mesti mudah.my akan tergugat dengan mau.my ni.

Reply

Haru April 11, 2011 at 1:56 pm

yup betul tu..wlaupun domainnye mudah tp xsemestinya ianya mmg mudah 🙂

Reply

MuJE April 11, 2011 at 2:23 am

dah bukak kedai kat sana semalam dan sangat mudah nak masukkan iklan! cuma sekarang takleh lawan traffik kat mudah.my lagi la.

semalam jugak masukkan iklan kat mudah.my and semua kena reject! dem betul… grrrr

Reply

Haru April 11, 2011 at 1:59 pm

yup..kalo dari segi taffic mmg aku xnafikan..mmg xleh nk lwn mudah lg..sbb tu aku wat artikel nie supaya lebih ramai org tahu dan otomatik traffic naek dan kite sbg pengiklan smestinya lebih suka 😀

errr..yg iklan mudah tu no komen..sbb aku pn mmg hadapi mslh tu…adess~

Reply

MuJE April 12, 2011 at 11:19 pm

yeahhh…. pengiklan memang suka la benda-benda ni. takpe ada masa aku promote jugak

mudah.my mmg banyak masalah tapi hari ni ada screeshot dorang dah jadi website no 1 kat Malaysia ni.. hoho

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:49 pm

perghh diorg dah beat lelong ke??

Reply

MuJE April 14, 2011 at 4:11 am

bukan dah lama ke dorang beat lelong? hehe… aku ada post kat fanpage baru ni..

Reply

Haru April 14, 2011 at 9:30 pm

emm yoko?? xtaw plop aku..lgpun lame dah aku xbukok lelong nie..xtaw gano dh lelong..haha~

haru April 11, 2011 at 4:59 pm

teesstttinggggggg

Reply

Azhar@Shed Plans April 11, 2011 at 10:08 pm

Terbaek dari mudah,huhu tak larat da asyik kena reject ngan mudah,kalimesti pilih mau.my

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:28 pm

yup btul tu..aku stakat nie pn xpernah lg iklan diapprove oleh mudah..tu yg wat aku fedup tu..wlpun name die mudah tp xmudah sgt..

Reply

zool April 11, 2011 at 10:56 pm

Bob memang terer ..
tapi aku tak tau nak meniaga apa lagi..
nak meniaga kraft tak berapa nak sukses. huhuhu

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:46 pm

pergh ko kenal ke bob tu bro???hebatt..

emm mcm aku bgtaw aritu, bisnes kraft nie honestly berpotensi besor..emm blh aku taw kraft yg jenis cmne bro jual? kot2 aku blh aku cari org berminat nk beli kew?

Reply

zool April 13, 2011 at 11:04 pm

bob tu bukan kenal . cuma tau dari internet je..lagipun diaa famous terutama lepas jual blog dengan harga US10K dulu.

oo.. tentang kratftangan tu ye. aku ada member yg ambil brg kraftangan dari luar cam tikaar, tudung saji, beg tangan, kraf replikaa pedang.. ada byk lagi. skg ni aku tunggu modal dari member yg nak jv. buat masa ni aku slow lagi.. insyaallah dpt modal memang aku promo sekali kat mau.my sambil guna pendekataan berbayar.
kalau ko ada org berminaat nak beli blh je. nanti contact kaat fb aku..

Reply

Haru April 13, 2011 at 11:10 pm

la bob nie la yg jual blog tu..aku ingt bob mne..aku ade bace artikel tu mase mula2 berjinak dgn arena blogging..xsangka..mmg hebat

emm oh cmtu ko nyer brgan kraft..bg aku brgan kraftgn nie mmg ade potensi luas..ko xnk wat dropship ke utk brgan2 menarik? aku tgk replika pedang tu cm menarik jer..hehe

Reply

titan April 12, 2011 at 5:46 am

emm..boleh cuba jugak mau nih..

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:48 pm

cube jgn xcube bro..hehe 🙂

Reply

aktechpage.com April 13, 2011 at 12:58 am

Huh… beshhh ni…
Bole gak cuba jual produk ni…
Test market…

Mau.my ni bro punya ke???

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:50 pm

emm bukan2..mau.my tu team web impian pnye..hehe 😛

Reply

Dila.13 April 13, 2011 at 11:05 pm

Bagus juga ada banyak pilihan untuk pengiklanan. Memang berguna kepada service provider dan product seller. Info mantap, Haru! 🙂

p.s: ada burung biru terbang2lah dalam skrin laptop saya!

Reply

Haru April 13, 2011 at 11:13 pm

thanks sis…i still learn how to be a great writer just like u 🙂

p.s: kalo akak nk burung tu akak amikla..sy dah nk buang dh die..hehe 😛

Reply

ONE April 14, 2011 at 10:52 pm

tak tau nak jual ape..:D

Reply

Haru April 15, 2011 at 1:28 am

woinetwork?? network baru ke?? hehe..

emm jual la pape..jgn jual diri dah 😛

Reply

BroZooL April 15, 2011 at 12:14 am

Salam,singgah untuk menambah pengetahuan dalam bidang bisnes internet ni…=)
Bro rasa mana lebih bagus antara MAU ni dengan Mudah?

Reply

Haru April 15, 2011 at 2:16 am

wslm bro 🙂
emm secara sejujurnya, bg sy la..dari segi keselamatan dan kecanggihannya, MAU menjadi pilihan saya..
Tapi dari segi traffiknya, MAU masih xdpt melawan Mudah..PR Mudah adalah 6 dan Mau pula masih 0.

Namun ada da beberapa faktor dan antara faktor utamanya, Mau masih baru dan tidak ramai lagi orng mengetahuinya sebagaimana Mudah. tapi sy pernah menghubungu admin Mau. Die kate peningkatan pengguna dan traffic semakin bertambah from a day to day. so sy harap Mau akan lebih dikenali nnti. 🙂

Reply

mancai May 16, 2011 at 11:17 am

mau mau…. tq2

Reply

Syed Hisham August 9, 2011 at 6:22 pm

Ambe pon nk try gak la..br tau ni…mesti mau ;p

Reply

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA