Koleksi Grafik Percuma Untuk Membuat Kad Hari Raya

 

Memandangkan hari raya kian menjelma, hari ini saya ingin berkongsi koleksi grafik percuma untuk membuat kad hari raya yang menarik. Dan jika anda seorang grafik designer anda mungkin pernah menggunakan grafik-grafik ini dalam design anda.

Contoh design e-kad raya simple yang telah disiapkan

Di dalam koleksi ini saya menghimpunkan koleksi grafik kaligrafi ucapan selamat hari raya, ketupat dan juga pelita. Sekarang tinggal atas kreativiti masing-masing dalam menyiapkan kad raya yang diinginkan. Dan hasilnya nanti boleh print di atas kertas atau sekadar menjadikannya sebagai e-kad dan diletakkan di Facebook anda.

[down] Kaligrafi Selamat Hari Raya[/down]

Vectorise.net

Adlankhalidi.com

[down]Ketupat [/down]

Vectorise.net

All-free-download.com
Freevectorku.com

[down]Pelita [/down]

Vectorise.net

Jangan lupa untuk berkongsi kad/e-kad hari raya yang anda design nanti :)

Incoming search terms:

  • kad raya vector
  • ketupat vector
  • kad raya aidilfitri design
  • selamat hari raya aidilfitri vector
  • selamat hari raya vector
  • gambar ketupat dan pelita
  • kad hari raya
  • kad raya design
  • contoh kad hari raya
  • contoh kad raya

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 77 comments… read them below or add one }

afiq aiman August 8, 2011 at 11:18 pm

wah bagus ni cdiq! boleh la design banner untuk hari raya; sekadar suka2

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:39 pm

hehe..nanti boleh tag kat fb

Reply

aan shinoda July 11, 2013 at 11:25 pm

tq for diz free vector..hope murah rezeki n apy alwayz ^^

Reply

Azah August 8, 2011 at 11:19 pm

bookmarked! nanti nak dekat raya blh download. :D

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:58 pm

raye xsmpai separuh dah tinggal nie.. :D

Reply

FD August 8, 2011 at 11:29 pm

well… tahun ni bnyklah kilang kad raya gulung tikar

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:40 pm

errr nape kilang kad raye gulung tikar lak bro??huhu :P

Reply

myFirdaus August 17, 2011 at 9:13 am

kemunculan graphic designer yang #mantap

Reply

Mus August 8, 2011 at 11:55 pm

thanks bro..
nak try buat kad dulu..

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:41 pm

welkem :)

Reply

kulanz August 8, 2011 at 11:56 pm

Makasih bro,
Memang sangat diperlukan grafik ni.. gambar format *.png. lagi senang nak guna..

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:42 pm

yup rasenye sume file nie berformat png bro :)

Reply

wazy August 9, 2011 at 12:04 am

terima kasih bro
bookmark dulu ek
nanti boleh edit kad raya

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:43 pm

wokeyh!
nanti tag dalam fb

Reply

reezluv August 9, 2011 at 12:24 am

meletop dan terbaaikkk…kena buat la nampknya..hhehee

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:45 pm

hehe mesti cun abes nie.
buat la edisi untuk orang ramai sekali bro..blh aku tumpang guna sekaki :D

Reply

zue August 9, 2011 at 11:58 am

Thanks ya! I taking some for project sampul raye sendiri hehehe

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:46 pm

welkem :)
wooo dsampul raye..mcm menarik bunyinye :D

Reply

Oh! Duit August 9, 2011 at 6:29 pm

Boleh sedut dah ni..siapa nak kad? saya boleh design percuma..hehehe..gurau ja ^^

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:47 pm

buatla..nanti boleh aku gune nka tag dalam fb..mls nk buat maaa :P

Reply

alieff August 9, 2011 at 8:29 pm

wah! this is best bro! haha…
thanks sharing bro. suka suka! :))

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:48 pm

hehe welkem bro..design gempak2 k..then tag aku dalam fb

Reply

Zulhilmi Zainudin August 9, 2011 at 8:48 pm

Nice one bro!

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:48 pm

thanks bro :)
bro tak design kad raya ke tahun nie? :D

Reply

Zulhilmi Zainudin August 10, 2011 at 12:49 pm

Tengok keadaan. Sibuk sikit ni.

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:48 pm

hehe..xpe byk projek nie :D

Reply

wrizuan.net August 10, 2011 at 9:13 am

menarik….WR mmg suka hasil tangan bro…..nanti nak tempah banner..:)

Reply

Haru August 10, 2011 at 12:49 pm

thanks bro!
okeyh xde hal..aku menantikan tempahan mu itu :)

Reply

Fahmi August 10, 2011 at 2:40 pm

wah… tenkiu bro… ada gak org share grafik utk raya… :-)

erm… mungkin boleh buat grafik raya utk blog sendiri nie :D

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:50 pm

aku juz buat koleksi jer bro utk memudahkan orang download :) hehe

Reply

mr.oren August 10, 2011 at 2:57 pm

dasyat la…lawa2 lak tu.haishh~

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:51 pm

buat la 1 kad raya :D

Reply

EddyGeek August 10, 2011 at 3:19 pm

huh, terbaiklah. lepas ni senang la nak buat E-Card kongsi untuk member. oh hari raya bakal tiba.. teringat kenangan lama.

Reply

Haru August 22, 2011 at 10:05 pm

kenangan lame ape tu bro??? hehe dgn kekasih kew :D

Reply

Lizz August 10, 2011 at 3:32 pm

nak jugaklah!!!hahahahaha. lawa gilosssss

Reply

aimi August 10, 2011 at 5:10 pm

thank you for the free images..:)

Reply

Haru August 13, 2011 at 10:00 pm

ur welkem :)

btw, these are not mine ..

Reply

akubiomed August 10, 2011 at 10:54 pm

Yang lampu pelita bila boleh pasang? Masa malam 7 likur nanti eh? :-)

Reply

Fazreen August 11, 2011 at 9:20 pm

Cool… sure byk tempahan design ko time2 cmni

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:57 pm

ade la cket berbanding hari biasa..tiba2 lak tu byk2..terpakse outsource gak nie…lgpun aku bukan pakar sgt

Reply

Mr.Bintang August 12, 2011 at 6:37 pm

wah… best2… tq weh.. aku bookmark page ni.. haha.. nnt nk design2..:D

Reply

Haru August 13, 2011 at 9:56 pm

otai nie..hehe..buat la free kad raye..blh aku tumpang sedot :)

Reply

RedBoys August 13, 2011 at 7:07 am

salam bro.. wah terbaiklah ni.. nanti aku ingat nak cuba design juga kalau ada masa.. bro, nanti tag juga kt aku dalam fb e-kad2 yg cun2.. hehe

Reply

nizamghazi August 13, 2011 at 2:43 pm

memang smart lag blog ni dgn hiasan kemerdekaan
Tpi asal kepala najib nampak separuh je, cian dia.

Thanks, ak save as design ko ni

Reply

ika August 16, 2011 at 4:14 am

salam encik.. nak minta tunjuk ajar buat fbml.. saya try tapi still tak boleh.. boleh pm saya di fb melalui email saya tak ? terima kasih byk2 !!

Reply

ann August 16, 2011 at 6:06 am

cun woo.. nak sedutt.. tq bro

Reply

Izwan August 17, 2011 at 1:22 pm

wawawawa…
ada gak koleksi.. bookmark dulu.. ;)

Reply

babykoko August 24, 2011 at 3:17 pm

mcm mna nak bwat kad raya yg ada image?

Reply

aizuddin August 26, 2011 at 9:50 am

ok jugak ni..boleh share nanti
aizuddin menulis tentang..Short Film Raya 2011 – Almari Baru (CST PRODUCTION)

Reply

Hanif August 26, 2011 at 3:32 pm

jap lagi nak amik….thankssssssss
Hanif menulis tentang..Laluan Maut – Hati-hati Sempena Pulang ke Kampung

Reply

Bro Framestone September 1, 2011 at 9:43 am

Bro juga yang tak buat kad raya T-T

cam mane nak buat comment box ade twitter ek
Bro Framestone menulis tentang..Perlu Ke Tayang Duit Beribu-Ribu Di Blog Mahupun Di Facebook

Reply

Fauzi Blog February 18, 2012 at 12:11 am

Wow… nice share bro. Kalau grafik2 indah macam ni mesti lah didownload semua :)
Fauzi Blog menulis tentang..Koleksi Gambar Ilusi Mata

Reply

Intan June 2, 2012 at 1:07 pm

salam saudara nk tnyer saudara gune softwre per ek buat kaligrafi?

Reply

denni July 16, 2012 at 4:32 pm

nice… like it

Reply

ladachilli July 24, 2012 at 9:51 am

terima kasih, brother.

Reply

Shaiful August 10, 2012 at 5:14 pm

Thanks bro..Cik Bos suruh buat…..tp nk kena belajo le….try dulu la kalo boleh.

Reply

SITI August 12, 2012 at 6:23 am

salam, terima kasih atas perkongsian design…minta izin copy yer

Reply

naim August 13, 2012 at 4:55 pm

thankz bro..terbaek la

Reply

Nurrul August 15, 2012 at 3:11 pm

Really nice ! ! :)
thanks !

Reply

Supian Mustapa August 16, 2012 at 12:59 am

Boss, Terima kasih..
Thanks for sharing.. :)
Selamat hari raya boss…balik kelate bilo?

Reply

Nadzir Farhan August 17, 2012 at 9:19 am

Salam.

terima kasih!

Reply

Adityas August 18, 2012 at 8:59 am

Terimakasih saudara. Saya sangat terbantu dengan vector kreasi sampeyan ini. Sungguh bagus & bermanfaat. Sekali lagi terimakasih. Mohon maaf lahir & batin :)

Reply

Sfz Bzkit August 26, 2012 at 1:37 am

Saya mmg minat dgn grafik ni… Terima kasih byk2 kerana berkongsi logo2 grafik utk hari raya ini… kini saya boleh wt sendiri kad hari raya (e-kad).. :)

Reply

siti azean April 24, 2013 at 1:24 am

thanks… byk membantu saya yg tgh kebuntuan nak design raya card nie…

Reply

shah June 4, 2013 at 10:55 am

salam bro….blh guna vector2 ni x????

Reply

Haru August 4, 2013 at 2:00 am

boleh2..silalah guna..ini pun bukan saya design just koleksi2 drpd internet :)

Reply

AjibArt June 14, 2013 at 10:15 am

Assalamualaikum…thank bro…blh panggil sifu ni…hehhe…sy masih baru dalam bidang ni…by the way…thank bebanyak..
AjibArt menulis tentang..Servis laptop Acer

Reply

yasmeen_rahim July 15, 2013 at 6:04 pm

walaweh….best2!! tq2..

Reply

yusnita July 22, 2013 at 11:21 am

Mmg bagus…tq3x

Reply

mnorkembalak July 23, 2013 at 1:11 am

SALAM TUAN, SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT HARI RAYA – TERIMA KASIH KERANA KONGSIKAN BAHAN-BAHAN UNTUK MEMBUAT KAD HARI RAYA. SEMOGA BUDI DAB JASA TUAN ALLAH MEMBERKATINYA..AMIN

Reply

samad July 23, 2013 at 10:00 am

terbaik la bro..thnkz byk2

Reply

nur July 24, 2013 at 11:00 am

tqvm. semoga ALLAH membalas jasa anda.

Reply

rawar July 28, 2013 at 2:00 pm

really like these..thank you so much..

Reply

aliya July 29, 2013 at 8:53 pm

thanks bro dengan koleksi grafik ni sya boleh buat design e-kad sya dgn mudah .. thnks alot !! :)

Reply

Nurul Ain Shahfika August 2, 2013 at 8:07 pm

nk juga la………….cantik pula dipandang

Reply

fair August 5, 2013 at 1:34 pm

assalamualaikum wbt..
terima kasih tuan atas pkongsian grafik2 yg mantap..
semoga Allah murahkan rezeki tuan..

Reply

Sheema Musadi August 6, 2013 at 4:31 pm

Assalam….sukanya tgk hasil keja anak melayu kita. Terbaekkk..keep it up the good work dan niat murni dan ikhlas. Thanks for sharing ilmu.

Reply

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA