Rahsia Berniaga Tanpa Menggunakan Modal Dibongkar!

 

Ini bukan artikel untuk tentang skim cepat kaya, mlm-Uptrend, Luxor, login Facebook dapat RM100, kutu, sitem piramid dan seumpama dengannya. Ini adalah fakta dan perniagaan ini sah disisi agama dan undang-undang. Perniagaan ini melibatkan pembeli-produk-penjual. Sila baca sehingga habis untuk mengetahui rahsianya.

Apa Itu Dropship?

Pernahkah anda mendengar perniagaan DROPSHIP? Mungkin ada segelintir daripada anda sudah tahu dan mungkin ada segelintir belum tahu. Apa itu DROPSHIP?

Dropship adalah satu konsep perniagaan yang mudah dan disarankan untuk mereka yang menceburi perniagaan internet kerana ia tidak memerlukan anda mengeluarkan modal dan menyimpan stok. Anda cuma perlu dapatkan gambar dan maklumat produk dari pembekal/dropshipper. Konsep dropship ni juga boleh dipanggil satu Teknik Jana Wang Tanpa Modal. – Hafizizain.com

Ya, itulah maksud sebenar dropship. Anda tidak perlu pening kepala memikirkan masalah modal, masalah penghantaran (bagi bisnes online) dan juga masalah penyimpanan stok. Anda hanya perlu fokus kepada promosi. Dan anda boleh melakukan secara sambilan. Mudah bukan?

Pengalaman Saya Dalam Perniagaan Dropship

Saya masih ingat dulu sewaktu saya bersama-sama dengan syarikat saya, Megamas Maju Enterprise, saya pernah terfikir untuk membuat perniagaan berkonsepkan dropship. Sebab saya lihat di Malaysia tidak ada lagi syarikat yang menawarkan perniagaan/servis ini dan kalau ada pun hanya di luar negara yang banyak orang buat di Ebay. Mungkin juga dah ada syarikat atau individu yang menawarkan perniagaan jenis ini pada waktu itu tapi tidak banyak. Dan saya nampak peluang yang amat besar disini untuk menjadi supplier dropship. Oleh itu, saya berbincang dengan Baloot tentang perkara ini. Namun disebabkan faktor-faktor tertentu, idea ini tidak berjaya diketengahkan.

Gambar di atas adalah bukti screenshot  hasil pendapatan kasar saya untuk dropship yang saya jalankan.

Nombor 1 adalah hasil pendapatan saya menjual produk Sampul Duit Raya yang sehingga kini masih mendapat banyak permintaan walaupun stok sudah habis.

Nombor 2 adalah produk dropship utama saya yang saya tak boleh dedahkan disini. Harap maaf.

Duit yang saya tidak highlight di atas tu adalah hasil daripada servis design saya :)

Sekarang perniagaan saya boleh dikatakan 80% menggunakan konsep dropshipping. Saya lebih senang fokus kepada bidang pemasaran produk sahaja. Dan keuntungan memang memberangsangkan.

Rahsia Berniaga Tanpa Menggunakan Modal Dibongkar Dalam Laporan Ekslusif Ini!

Testimonial saya disiarkan di web utama laporan ekslusif ini. Maaf sebab dalam bahasa Qlate. Tidak tahu bahawa testi akan disiarkan di web utama.

Dapatkan segera ebook Laporan Ekslusif Perniagaan Dropship dari Sinarniaga secara percuma sempena promosi Ramadan!  Anda tidak perlu pening kepala lagi untuk belajar dan membuat trial-and-error untuk berjaya dalam perniagaan dropship. Segala maklumat rahsia didedahkan dan saya amat-amat kecewa bila rahsia ini dibocorkan begitu sahaja!

  • Apakah sebenarnya itu Bisnes Dropship dan mengapa ia sesuai untuk dijalankan?
  • Konsep sebenar bisnes dropshipping yang menguntungkan!
  • Cara menggandakan RM20 menjadi RM200 setiap bulan.
  • Pendedahan Khas dan Case Study para dropshipper yang telah berjaya menggunakan perkhidmatan syarikat dropship tempatan!
  • Cara & Strategi eksklusif untuk menjana minimum 4 angka setiap bulan dengan bisnes dropship ini!
  • dan banyak lagi!

Oh ya, tawaran ini hanya sah untuk bulan ramadan ini. Ada beberapa hari saja lagi (dari artikel ini dipublish) untuk anda mendapatkan laporan ekslusif ini secara percuma. Maafkan saya kerana lambat berkongsi rahsia ini kepada anda. Apa tunggu lagi, downloadlah sekarang dan mula menjana pendapatan melalui dropshipping yang mudah.

Incoming search terms:

  • yhs-0001
  • berniaga tanpa modal
  • nak berniaga tapi tiada modal
  • hukum berniaga tanpa barang
  • konsep dropship
  • perniagaan mudah dan untung
  • peluang berniaga tanpa modal
  • bisnes tanpa modal tp masyuk
  • http://cdiqlife com/jom-berniaga-tanpa-menggunakan-modal html
  • penghantaran modal

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 36 comments… read them below or add one }

izwannizam August 21, 2011 at 10:18 pm

meme terbaiklah demo.hehehe
kena baca dulu ni then join.adakah serupo dengan affiliates?
izwannizam menulis tentang..Untuk Anda Yang Sentiasa Kenyang

Reply

Haru August 22, 2011 at 12:10 am

lbih kurang dgn affiliates cuma kdg2 harga utk dropship nie kita blh up lagi mengikut harga semasa bos..

kadang2 harga produk utk dropshippers lagi murah berbanding harga pasaran :)

dari segi marketing tu rasonyo blh buat samo mcm affiliates tu :)

Reply

Aznil November 23, 2012 at 3:30 pm

Ape beza antara affliate dan dropshipping ni? Bukan ada dropshipping yang berbayar ke?
Aznil menulis tentang..Great support from Prime Minister to Harimau Malaya

Reply

hanafi August 21, 2011 at 10:40 pm

byk tuh dpt. ni set2 nik hisyam ke? hehe
hanafi menulis tentang..[Gambar Live] Celcom’s Samsung Galaxy Tab 10.1

Reply

Haru August 22, 2011 at 12:10 am

oh nik hisyam tu saeng jas bos :)

Reply

paihujey August 21, 2011 at 10:44 pm

nok try ni..tunjuk ajarku sifu..
paihujey menulis tentang..#1 wordless wednesday

Reply

Haru August 22, 2011 at 12:11 am

blh2..xdop hal :)

risiko pn rendah jas

Reply

Azah August 21, 2011 at 10:50 pm

dari segi hukum islam boleh tak business macam ni? sebab setahu aku (yg aku belajar la..) “Termasuk jual beli yang dilarang, yaitu menjual barang yang tidak ia miliki.”
huhu.. correct me if I’m wrong. :D
Azah menulis tentang..Lapar dan Puasa

Reply

Haru August 22, 2011 at 12:16 am

rasanyo maksud petikan “Termasuk jual beli yang dilarang, yaitu menjual barang yang tidak ia miliki” nie adalah tentang barang curi, rompak dan seumpama dgnnya..

dropship adalah halal..sbb dropship @ dgn kata mudah tidak perlu simpan stok barang..hanya promosi jer..dptkan mklumat ttg barang yang ingin kita jual (dropship) dan mulakan strategi marketing.

supplier (dropship) tidak mahu melakukan marketing secara agresif dan mahu menumpukan tetapi mahu mendapatkan hasil jualan yang tinggi dan berharap produknya habes dijual..so alternatif, dia buka dropship. dia hanya tumpu kepada penerimaan order dan penghantaran produk..marketing akan dilakukan oleh para dropshippers td mengikut strategi masing2 :)

Reply

SS September 1, 2011 at 9:15 am

ingat nak mencuba masa tak busy nanti :D

nanti tunjuk ajar ya. ngeh 3x
SS menulis tentang..Sinopsis dan Download Link Cintaku 120 Km/J

Reply

Amirez August 22, 2011 at 10:36 am

betul kata Haru tu. dropship lebih kepada promosi semata2, kiranya macam jadi orang tengah. sama jugak dgn promoter2 celcom atau maxis. diorang cuma promote produk telco tu tapi tak memiliki produk tu. kalau selalu pening kepala tak ada modal nak berniaga, dropship adalah yg terbaek :)
Amirez menulis tentang..Sekilas Iftar Bersama Blogger Kelantan

Reply

Haru August 22, 2011 at 9:47 pm

hehe thanks bro..contoh yg mudah utk difahami

Reply

Azah August 23, 2011 at 1:04 am

ooo.. ok2.. .dah faham… kira macam promoter la ni.. huhu…
Azah menulis tentang..Lapar dan Puasa

Reply

titan August 23, 2011 at 2:29 am

aku dulu dropship nasi lemak aje.. tak keluar modal. Dia letak harga kat aku..30 sen. aku jual singgit. haha..untung 70 sen.

1 hari..50 terjual. 70 sen kali 50, 3500 sen. dapatlah rm35 sehari masa zaman universiti dulu. Jual pun bukan hari-hari. Haha..

Dropship baju atau benda lain. Aku tak buat lagi. Dropship makanan ni, aku cukup suka buat. Benda laku hari-hari. haha..

Reply

Haru September 5, 2011 at 4:47 pm

hehe ganaz nie..

tapi makanan kalo xbuat dropship pun laku sebab ianya adalah keperluan dan bukan kemahuan :)
Haru menulis tentang..Rahsia Berniaga Tanpa Menggunakan Modal Dibongkar!

Reply

Faris Azaki August 25, 2011 at 1:21 pm

Hebat! memang hebat! Saya sendiri pun memang berminat untuk buat dropship ni. Dengan dropship barang yang kita nak jual lebih nampak. tapi buat masa sekarang ni saya memang xboleh fokus lagi untuk buat dropship, dan ilmu pasal Dropship masih lagi Zero. Insyallah jika diberi peluang (Mungkin bukak sem depan), saya nak buat dropship. Amin.
Faris Azaki menulis tentang..Bagaimana Komisen Affiliate Dibayar?

Reply

nizamghazi August 27, 2011 at 9:55 pm

Dulu ak pernah nak cuba dropship ni.
Tpi ssh jgk nk promote kt orang sbb xde tapak.
I’Allah klu dah ada tapak femes, boleh cuba
nizamghazi menulis tentang..Nurliyana Syed Kamil, Penulis Baharu di NizamGhazi

Reply

Adam Roslan August 28, 2011 at 2:34 pm

Memang berbaloi buat dropship sebab modal kita ialah untuk promosi aja. Tak payah pegang stok dsb.
Adam Roslan menulis tentang..(TUTORIAL) Tetap E-Mail Sendiri dengan cPanel E-Mail Forwarders

Reply

Izuddin August 28, 2011 at 2:52 pm

Memang best dropship, satu lagi income yg aku boleh buat utk tmpung duit raya aku! Terima kasih for sharing bro :)

Reply

InfoBuahPinggang September 19, 2011 at 6:16 pm

Salama bro,

Dulu dah pernah dengar dropship ni ketika sedang mencari info tentang bisnes di ebay.com.
InfoBuahPinggang menulis tentang..3 Cara Bagaimana Mengekalkan Kesihatan Buah Pinggang Anda

Reply

Juan October 1, 2011 at 9:12 am

aku pernah dengar pasal dropship tapi x berapa faham la
Juan menulis tentang..Millionaires are from a different planet

Reply

Lizz October 23, 2011 at 11:11 pm

pernah dengar dan tahu sikit-sikit pasal dropship ni. maybe 1 day nanti kena cuba juga.hehehehe
Lizz menulis tentang..Little India, Johor Bahru Untuk 2011 Deepavali

Reply

Mejuez November 18, 2011 at 1:26 pm

Aku nak try benda ni da lama … tapi aku belum jmpa barang yang org bekenan nak beli… aku rasa susah nak tarik pelanggan melainkan aku guna email marketing…

Reply

hamdan December 19, 2011 at 3:19 pm

Assalamualaikum,

Saya amat berminat, boleh tolong saya…..

Thanks.

Reply

iridz December 29, 2011 at 11:49 pm

dropship ni bagus. cuma kadangkala kita xdpt jangka barang tu bila akan diposkan /hilang semasa pos.

Reply

zamer March 9, 2012 at 8:59 pm

bisnes dropship ni membolehkan kita jual barang tanpa mengumpul atau menyimpan stok yakni tak yah modal satu bisnes yang bagus untuk orang yang malas pos / hantar barang barang he he he

Reply

akhiyy May 10, 2012 at 11:51 pm

memang masyuk~
akhiyy menulis tentang..Samsung S3

Reply

sahara May 17, 2012 at 1:55 pm

As salam. Saya berminat nak cuba. Blh tau ada brp product dan bgaimana ya.

Reply

annisa June 24, 2012 at 4:26 pm

salam admin,
jgn selalu haru biru…jgn marah ye.. gurau je.. utk ceriakan ptg ni yg sunyi tanpa teman yg hanya bertemankan pc dihadapan..

kena belajar buat dropship ni dr mula A to Z hingga terhasil keuntungan.
annisa menulis tentang..Aku menulis, bukan kerana nama: Abang Ensem di Mata Aku

Reply

Mummy Akmar September 14, 2012 at 2:03 pm

Bagus juga cara dropship ni untuk dalam dunia perniagaan online. Mudah dan takde modal diperlukan. Menarik!

Reply

hafiz February 3, 2013 at 3:06 am

artikel lama.. tp aku baru baca ari ni.. dan baru tau ari ni.. masih boleh kah?

Reply

mohd.al-hafiz enjal April 13, 2013 at 11:41 pm

salam..mcm mner nk join?

Reply

fizzy April 20, 2013 at 12:43 am

pernah gak wat dropship nie..tp tk laku hahaha…
nasib tk perlu kuar modal..kena blaja teknik marketing lg aku ni LOL

Reply

perantau May 28, 2013 at 9:59 pm

dulu ada buat ….skrg x buat dah untung ciput

Reply

yusri October 10, 2013 at 10:52 pm

Ramai diantara penggiat2 ebay juga menggunakan kaedah dropship bagi produk jualan mereka. Ada juga yg telah mengaut keuntungan lumayan hasil drp dropshipping punya sevis.

Reply

rahman October 22, 2013 at 8:07 pm

busines dropship ini bagus tapi tak tahan servis subcription yg dikenakan dlm USD setiap bulan ….aduh sakit gak poket hehehe

Reply

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA