Flyers Design Untuk Produk Al-Quran Digital Dan MP3 Haji

Oh, design flyers kali ini betul-betul mencabar minda dan kreativiti aku. Kena banyak cari idea ni. Tapi alhamdulillah client suka dan puas hati 🙂

Bila client suka, aku pun suka. 🙂

Kali ni tak boleh nak diletakkan design penuh sebab takut ade yang mengambil kesempatan untuk kegunaan mereka. Hanya diletakkan preview contoh hasil selepas siap dicetak.

Incoming search terms:

  • my servis
  • hajiandesign
  • imy servis
  • mp3haji

Leave a Comment

{ 57 comments… read them below or add one }

woot April 22, 2012 at 9:50 pm

cantek !

Reply

chiokpeyxuan April 23, 2012 at 4:58 pm

happy birthday

Reply

akubiomed April 23, 2012 at 5:37 pm

Bagus rekaan yang dihasilkan semakin maju ke hadapan. Lepas ini tentu banyak peluang untuk projek baru.

Reply

Amirez May 2, 2012 at 1:27 am

smart design demo. kemah, eye catching

Reply

Mohd Isa May 2, 2012 at 11:11 am

serius nice bro, itu bahagian dalam je kan? mana bahagian luar?

Reply

SuhairiDotCom May 3, 2012 at 6:55 pm

Serius cantik bro! Tahniah! 🙂

Reply

Queenie November 16, 2016 at 8:47 pm

Heckuva good job. I sure appceriate it.

Reply

syahrilhafiz May 3, 2012 at 7:30 pm

makin hebat mung..hehe
smartnya skin dia. nak..kui3.
macam mana nk buat footer ni? ajar2

Reply

puanbee May 6, 2012 at 6:02 pm

Cantik dan nampak pro sangat ..

Reply

Hanif May 15, 2012 at 3:43 pm

Terbaikkk….design yang pro

Reply

wandisini May 25, 2012 at 9:55 am

nice..bila nak gi haji lak?

Reply

anonymy May 30, 2012 at 8:57 am

assalamualaikum,

• bulleted text seblah kiri tu sebaik nye jangan overlap atas (image) al-qur’an (yg ayatnye jelas boleh dibaca).
• dan kalo ayat (image) al-qur’an tu jelas boleh dibaca, maka flyer tu mesti dijaga baik².

p/s: apsal stiap blog mesti bg komen positif.. mcm ngampu jer.. huhu.. rilex laa para pengomen semua lol

Reply

Haru May 30, 2012 at 4:31 pm

aku suka style hang cuma awat hang buat anon nye..haha..mcm takut2 jer

Reply

www.akucreate.com May 31, 2012 at 5:27 pm

terbaik bro…sangat kreatif idea bro…

Reply

MDHAFiZ.NET June 1, 2012 at 9:06 am

memang terbaik lh bro.. .

Reply

nizamghazi June 9, 2012 at 3:05 pm

Aku perasan kau sangat menyukai font tersebut even dalam blog ni. Apa2 pun still awesome. Ada studio sendiri or portfolio tak?

Dekat KL Central ada satu team yang buat bisness macam kau jugak. Tak salah aku all malays. Ntah2 team kau.

Reply

Ashaary June 22, 2012 at 11:05 am

Smart seh… inspirasi untuk aku

Reply

Supian Mustapa June 29, 2012 at 10:05 am

Smart design bro…tahniah!!

Reply

eddie June 30, 2012 at 10:21 am

design ni nampak real…skill aku xsamapi tahap ni lg

Reply

LilyNrman July 8, 2012 at 10:35 am

Lily tak reti bab2 komen design ni. Lily bukan designer.

Pada pendapat saya, flyer mesti staright to point terus. Dan paling penting, faedah2 produk dihightlight atau didecorate dengan warna tona yang segar, jelas, terang, memukau supaya mata pembeli terus SNAP dan terpesona dengan faedah2 produk tu. HYPE2 tak perlu.

Kalau nak nyatakan harga untuk produk mahal, warna pula eloklah disederhanakan tetapi jelas. (Tak hidden) Tak gempak, tak terlalu hype. Nanti takut pembeli terketar2 dengan duit yang bakal dikeluarkan. haha.

Reply

Master Zuheir July 10, 2012 at 4:55 am

gila cantik.huhu

Reply

woot articles July 19, 2012 at 3:10 am

design yg kemas. photoshop ke bro

Reply

Bring Me Info July 19, 2012 at 8:03 pm

cantik designnya dan bagus sbb buat mnde yg berkaitan keislaman ni.syukur 🙂

Reply

deen July 21, 2012 at 4:06 am

terbaek la…cantik design dia..

Reply

ebizon9 July 28, 2012 at 2:54 pm

Salam admin,
Agaknya alqur’an digital ni mendapat kelulusan dari pehak mana ya?

Reply

Adlan August 15, 2012 at 3:09 pm

Cantik design bro. Ingatkan jual pen baca quran tu 😀

Reply

Zulhilmi Zainudin September 1, 2012 at 8:02 pm

Kemah keming terr!

Reply

muazfaris September 12, 2012 at 12:06 am

hak cipta terpelihara tu.. hihi.. nak copy ori plz.

Reply

Perhentian Island September 20, 2012 at 10:28 am

Cantik design bro. Sy tgk dlm bhgn servis bro buat design + printing kn. Kalau saya nak upah bro design name card bole skali print bole ke?

Reply

Afifah Munirah December 13, 2012 at 3:50 am

Memang nice 🙂

Reply

azuanpro December 30, 2012 at 2:34 am

Dekat KL Central ada satu team yang buat bisness macam kau jugak. Tak salah aku all malays. Ntah2 team kau.

Reply

Kerja Part Time Malaysia January 2, 2013 at 1:55 pm

Memang hebat…teruskan usaha. Happy new year

Reply

azrijohan January 6, 2013 at 8:21 pm

perghhh cun tuu, mana tak suka diaa.. memang berbaloi rasanya

Reply

Mohd Isa January 20, 2013 at 9:14 pm

wah, thesis skin baru. cam sama je ng sukasedap. hehe

Reply

Izzuddin Fauzi January 22, 2013 at 11:55 pm

Hehehe… Nama pun sedap… Hehehe…

Reply

Travel-Zoom January 29, 2013 at 10:55 am

Cantik Design bro… ada rezki boleh tempah,

Reply

Mat Din February 8, 2013 at 5:31 pm

kreative… leh dapatkan tips nak dptkan idea design? sy tau guna adobe photoshop n illustartor.. kadang orang soh design tak ada idea.. huhu..

Reply

itdecade March 24, 2013 at 1:48 am

Bagus rekaan tu…bleh pegi jauh…sambil2 buat pahala..:)

Reply

Achilles April 10, 2013 at 10:56 am

Nampak macam bisnes tuan semakin mengembang, rezeki datang mencurah..tahniah tuan..moga pergi lebih jauh..

Reply

kulads April 10, 2013 at 11:01 am

Teruskan usaha tuan…bersusah-susah dahulu, senang-senang kemudian..

Reply

Razlan April 27, 2013 at 9:00 pm

Salam hi,cantik design tu.

Reply

ella May 2, 2013 at 12:29 am

cantik dan menarik

Reply

botakilmu May 13, 2013 at 9:07 pm

Good job bro, desing yg ringkas tp cantik mata memandang.

Reply

Muhammad Faiz May 21, 2013 at 4:26 pm

cantik dan tip top

Reply

zainal abidin May 27, 2013 at 10:53 am

kreatif!! cantik, & osem…keep it up bro.

Reply

jal May 31, 2013 at 9:42 pm

perghhh macam mana lah boleh ada otak kreatif macam tu, saya ni nak design yang simple2 pon jenuh dok menghadap laptop ni hahaha

Reply

tips muda June 1, 2013 at 10:24 pm

cantik bro… nice work… terbaikkk….

Reply

fyna June 6, 2013 at 2:08 pm

terbaik!! memang design yang memuaskan kepada pelanggan.

Reply

abangiz July 17, 2013 at 2:34 am

it look real nice..memang terbaik…

Reply

Online Tips Info August 24, 2013 at 10:14 pm

wow cantik design bro….lepas ni boleh buat tempahan…..

Reply

yusri August 25, 2013 at 7:08 pm

Bro memang layak dipanggil designer. Preview pun dah cantik apa lagi bila dah siap nanti.

Reply

wanarep September 2, 2013 at 12:18 pm

wow, cantik bro punya design, berapa kos nie

Reply

ohcikgu December 29, 2013 at 5:31 pm

ok la. nice..walaupn nampak kelabu aje warnanya. hehe..

Reply

Alfa January 20, 2014 at 12:01 pm

kreatif…cantik bro!!!

Reply

Melia November 17, 2016 at 10:49 am

Pár napja jártunk ott,tényleg egy élmény volt!Az árak igazán barátiak ketten fizettünk olyan 5ezer ft-ot.Volt eléi‘tel,mÅ¡sodÃk és még a zöld dióból is ettem .Az étterem utcájában lévÅ‘ mini piac is élmény.

Reply

Carlo November 24, 2014 at 2:30 am

Hello site owner i see you put a lot of work in your
blog’s content, i know how to make your blogging easier, do
you know that you can copy any article from
any page, make it 100% unique and pass copyscape test?
For more details , just type in google – rewriter creates an unique article in a minute

Reply

ideadesignstudios.wordpress.com October 23, 2016 at 12:59 pm

I got this web page from my buddy who told me concerning this website and at the moment this
time I am visiting this web site and reading very informative content at this time.

Reply

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA