Flyers Design Untuk Produk Al-Quran Digital Dan MP3 Haji

 

Oh, design flyers kali ini betul-betul mencabar minda dan kreativiti aku. Kena banyak cari idea ni. Tapi alhamdulillah client suka dan puas hati :)

Bila client suka, aku pun suka. :)

Kali ni tak boleh nak diletakkan design penuh sebab takut ade yang mengambil kesempatan untuk kegunaan mereka. Hanya diletakkan preview contoh hasil selepas siap dicetak.

Incoming search terms:

  • flyers quran
  • contoh kad kahwin buat sendiri
  • design simple kad kahwin
  • design produk
  • logo red warriors kelantan
  • produkalqurandigital com

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 53 comments… read them below or add one }

woot April 22, 2012 at 9:50 pm

cantek !
woot menulis tentang..Koyak Dan Pijak Harakah,Motif ?

Reply

chiokpeyxuan April 23, 2012 at 4:58 pm

happy birthday

Reply

akubiomed April 23, 2012 at 5:37 pm

Bagus rekaan yang dihasilkan semakin maju ke hadapan. Lepas ini tentu banyak peluang untuk projek baru.
akubiomed menulis tentang..My #toshibaultrabook Z830 lebih ringan daripada kotak peralatan AkuBiomed

Reply

Amirez May 2, 2012 at 1:27 am

smart design demo. kemah, eye catching
Amirez menulis tentang..Lelaki Kacak Yang Beriman

Reply

Mohd Isa May 2, 2012 at 11:11 am

serius nice bro, itu bahagian dalam je kan? mana bahagian luar?
Mohd Isa menulis tentang..Teknik SEO Salinan atau Duplikasi Kandungan

Reply

SuhairiDotCom May 3, 2012 at 6:55 pm

Serius cantik bro! Tahniah! :)

Reply

syahrilhafiz May 3, 2012 at 7:30 pm

makin hebat mung..hehe
smartnya skin dia. nak..kui3.
macam mana nk buat footer ni? ajar2
syahrilhafiz menulis tentang..Tutorial Cantikkan Terminal Di Ubuntu ANDA Dengan Welcome Message

Reply

puanbee May 6, 2012 at 6:02 pm

Cantik dan nampak pro sangat ..
puanbee menulis tentang..Herba Maharani | Herba Untuk Wanita

Reply

Hanif May 15, 2012 at 3:43 pm

Terbaikkk….design yang pro

Reply

wandisini May 25, 2012 at 9:55 am

nice..bila nak gi haji lak?
wandisini menulis tentang..Hujan Batu Di Kuala Lumpur

Reply

anonymy May 30, 2012 at 8:57 am

assalamualaikum,

• bulleted text seblah kiri tu sebaik nye jangan overlap atas (image) al-qur’an (yg ayatnye jelas boleh dibaca).
• dan kalo ayat (image) al-qur’an tu jelas boleh dibaca, maka flyer tu mesti dijaga baik².

p/s: apsal stiap blog mesti bg komen positif.. mcm ngampu jer.. huhu.. rilex laa para pengomen semua lol

Reply

Haru May 30, 2012 at 4:31 pm

aku suka style hang cuma awat hang buat anon nye..haha..mcm takut2 jer
Haru menulis tentang..Flyers Design Untuk Produk Al-Quran Digital Dan MP3 Haji

Reply

www.akucreate.com May 31, 2012 at 5:27 pm

terbaik bro…sangat kreatif idea bro…

Reply

MDHAFiZ.NET June 1, 2012 at 9:06 am

memang terbaik lh bro.. .
MDHAFiZ.NET menulis tentang..Malaysia Vs Philipines (International Friendly Match 2012)

Reply

nizamghazi June 9, 2012 at 3:05 pm

Aku perasan kau sangat menyukai font tersebut even dalam blog ni. Apa2 pun still awesome. Ada studio sendiri or portfolio tak?

Dekat KL Central ada satu team yang buat bisness macam kau jugak. Tak salah aku all malays. Ntah2 team kau.
nizamghazi menulis tentang..Debug Program : Cinta Yang Pergi – Then I Got Error Message

Reply

Ashaary June 22, 2012 at 11:05 am

Smart seh… inspirasi untuk aku
Ashaary menulis tentang..T-shirt – Kembara Highway – Port Dickson

Reply

Supian Mustapa June 29, 2012 at 10:05 am

Smart design bro…tahniah!!
Supian Mustapa menulis tentang..KAD KAHWIN KREATIF MURAH ADS

Reply

eddie June 30, 2012 at 10:21 am

design ni nampak real…skill aku xsamapi tahap ni lg

Reply

LilyNrman July 8, 2012 at 10:35 am

Lily tak reti bab2 komen design ni. Lily bukan designer.

Pada pendapat saya, flyer mesti staright to point terus. Dan paling penting, faedah2 produk dihightlight atau didecorate dengan warna tona yang segar, jelas, terang, memukau supaya mata pembeli terus SNAP dan terpesona dengan faedah2 produk tu. HYPE2 tak perlu.

Kalau nak nyatakan harga untuk produk mahal, warna pula eloklah disederhanakan tetapi jelas. (Tak hidden) Tak gempak, tak terlalu hype. Nanti takut pembeli terketar2 dengan duit yang bakal dikeluarkan. haha.
LilyNrman menulis tentang..Komitmen Baru di Soon-To-Be Kota Metropolitan

Reply

Master Zuheir July 10, 2012 at 4:55 am

gila cantik.huhu
Master Zuheir menulis tentang..DenaiHati.com Tanya Income Blog Untuk Apa?

Reply

woot articles July 19, 2012 at 3:10 am

design yg kemas. photoshop ke bro

Reply

Bring Me Info July 19, 2012 at 8:03 pm

cantik designnya dan bagus sbb buat mnde yg berkaitan keislaman ni.syukur :)

Reply

deen July 21, 2012 at 4:06 am

terbaek la…cantik design dia..

Reply

ebizon9 July 28, 2012 at 2:54 pm

Salam admin,
Agaknya alqur’an digital ni mendapat kelulusan dari pehak mana ya?

Reply

Adlan August 15, 2012 at 3:09 pm

Cantik design bro. Ingatkan jual pen baca quran tu :D

Reply

Zulhilmi Zainudin September 1, 2012 at 8:02 pm

Kemah keming terr!
Zulhilmi Zainudin menulis tentang..(Percuma) Kad Raya Digital 2012

Reply

muazfaris September 12, 2012 at 12:06 am

hak cipta terpelihara tu.. hihi.. nak copy ori plz.
muazfaris menulis tentang..PSY ajar Gangnam Style pada Britney dan Ellen

Reply

Perhentian Island September 20, 2012 at 10:28 am

Cantik design bro. Sy tgk dlm bhgn servis bro buat design + printing kn. Kalau saya nak upah bro design name card bole skali print bole ke?

Reply

Afifah Munirah December 13, 2012 at 3:50 am

Memang nice :)
Afifah Munirah menulis tentang..Responsible Blogging 2013: Blogging Secara Berhemah

Reply

azuanpro December 30, 2012 at 2:34 am

Dekat KL Central ada satu team yang buat bisness macam kau jugak. Tak salah aku all malays. Ntah2 team kau.

Reply

Kerja Part Time Malaysia January 2, 2013 at 1:55 pm

Memang hebat…teruskan usaha. Happy new year

Reply

azrijohan January 6, 2013 at 8:21 pm

perghhh cun tuu, mana tak suka diaa.. memang berbaloi rasanya
azrijohan menulis tentang..Cuti Semester 4 Bulan Hei

Reply

Mohd Isa January 20, 2013 at 9:14 pm

wah, thesis skin baru. cam sama je ng sukasedap. hehe
Mohd Isa menulis tentang..Jadual Update Google Pagerank 2013

Reply

Izzuddin Fauzi January 22, 2013 at 11:55 pm

Hehehe… Nama pun sedap… Hehehe…
Izzuddin Fauzi menulis tentang..Suatu Hari, Dulu dan Dah Lama #PT1

Reply

Travel-Zoom January 29, 2013 at 10:55 am

Cantik Design bro… ada rezki boleh tempah,
Travel-Zoom menulis tentang..Different Countries – Travel Deal Tips

Reply

Mat Din February 8, 2013 at 5:31 pm

kreative… leh dapatkan tips nak dptkan idea design? sy tau guna adobe photoshop n illustartor.. kadang orang soh design tak ada idea.. huhu..

Reply

itdecade March 24, 2013 at 1:48 am

Bagus rekaan tu…bleh pegi jauh…sambil2 buat pahala..:)

Reply

Achilles April 10, 2013 at 10:56 am

Nampak macam bisnes tuan semakin mengembang, rezeki datang mencurah..tahniah tuan..moga pergi lebih jauh..

Reply

kulads April 10, 2013 at 11:01 am

Teruskan usaha tuan…bersusah-susah dahulu, senang-senang kemudian..
kulads menulis tentang..Jalan ke SK Layon, Nabawan

Reply

Razlan April 27, 2013 at 9:00 pm

Salam hi,cantik design tu.
Razlan menulis tentang..Format Terbaru Contoh Resume 2013

Reply

ella May 2, 2013 at 12:29 am

cantik dan menarik

Reply

botakilmu May 13, 2013 at 9:07 pm

Good job bro, desing yg ringkas tp cantik mata memandang.

Reply

Muhammad Faiz May 21, 2013 at 4:26 pm

cantik dan tip top
Muhammad Faiz menulis tentang..How to Maximize Time

Reply

zainal abidin May 27, 2013 at 10:53 am

kreatif!! cantik, & osem…keep it up bro.

Reply

jal May 31, 2013 at 9:42 pm

perghhh macam mana lah boleh ada otak kreatif macam tu, saya ni nak design yang simple2 pon jenuh dok menghadap laptop ni hahaha
jal menulis tentang..Jangan Parking Suka Hati

Reply

tips muda June 1, 2013 at 10:24 pm

cantik bro… nice work… terbaikkk….

Reply

fyna June 6, 2013 at 2:08 pm

terbaik!! memang design yang memuaskan kepada pelanggan.
fyna menulis tentang..Tips Blogging Terbaik : I’m Not A Robot

Reply

abangiz July 17, 2013 at 2:34 am

it look real nice..memang terbaik…

Reply

Online Tips Info August 24, 2013 at 10:14 pm

wow cantik design bro….lepas ni boleh buat tempahan…..

Reply

yusri August 25, 2013 at 7:08 pm

Bro memang layak dipanggil designer. Preview pun dah cantik apa lagi bila dah siap nanti.

Reply

wanarep September 2, 2013 at 12:18 pm

wow, cantik bro punya design, berapa kos nie
wanarep menulis tentang..LG G Pad Announced With 8.3 inch Display

Reply

ohcikgu December 29, 2013 at 5:31 pm

ok la. nice..walaupn nampak kelabu aje warnanya. hehe..
ohcikgu menulis tentang..Kita yang kawal kehidupan kita. Bukan “HARGA”.

Reply

Alfa January 20, 2014 at 12:01 pm

kreatif…cantik bro!!!

Reply

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA