Domain Hosting PERCUMA dari Penanti.Com

Ini adalah contest pertama aku join di blog. Saje sebab boring. Kalau bernasib baek menang hadiah utama ๐Ÿ˜€


Syaratยฒ penyertaan:

  1. Terbuka kepada warganegara Malaysia, Singapura pun nak? (boleh jer..)
  2. Boleh buat banner ikut kreativiti anda asalkan sedap mata Ceqla memandang, tak terlalu serabut dan mempunyai kombinasi warnaยฒ yang ceria & menarik, MESTI ada โ€œPenanti.Com & Cerita Kedai Kopiโ€.
  3. Reka banner Header (saiz 780 x 200) & Banner linkย  (saiz 125 x 125), format .jpg atau .gif.
  4. Tulis Entry pendek/ringkas di blog anda bertajuk โ€œDomain Hosting PERCUMA dari Penanti.Comโ€ dan link kan ke blog ceqla (http://www.penanti.com)
  5. Dan siap? hantarkan banner anda pada Ceqla, e-mailkan kepada penanti@ymail.com & Ceqla letak di blog ini untuk di creditkan & tontonan pelawatยฒ di Penanti.Com
  6. Tarikh tutup penyertaan pada 13 Januari 2011, iaitu pada hari keputeraan Ceqla yang ke (ehemยฒ, rahsia..). Jadi, cepat-cepat! Kalau menang boleh dapat hadiah PERCUMA, So, apa tunggu lagi sertai Ceqla sekarang!

Ok. Syarat nampak senang dan tidak membebankan.

  1. Done!100% warganegara Malaysia. Boleh check ic.
  2. Done!
  3. Done!
  4. Done!
  5. Done!
  6. Done! walaupun aku join pada hari last. ๐Ÿ˜›

Hasilnya:

Header

Banner (animasi)

[UPDATE] Jika anda sukakn design saya, anda boleh vote saya disini. Ada vote box di sebelah kanan. Vote untuk (2) Design cdiqlife.

Incoming search terms:

  • hosting dan domain percuma
  • penanti com

Leave a Comment

{ 56 comments… read them below or add one }

Mohd Isa January 13, 2011 at 9:43 pm

bek tak payah ajak org…ari last baru nak ajak…hoho

Reply

haru January 15, 2011 at 12:34 pm

haha busy la..kalo xmmg aku ajk awl2 lg..haha..nie pn ingt nk join tp banner aku dah siapkan 2 ari lepas..so kena join gak la..kalo xpenat sie2..haha

Reply

Ceqla January 13, 2011 at 10:21 pm

trimas2 ceqla dah accpt…

Mohd Isa: contest da mula lama dah cuma bro haru je, tertai lambt skit tp da masa lg ๐Ÿ™‚
<2jam lagi…

Reply

haru January 15, 2011 at 12:35 pm

hehe dah tamat..siapakh pemenangnya.?? tggu n lihat..hoho ๐Ÿ˜€

Reply

ecah January 13, 2011 at 11:20 pm

gud luck bro..

Reply

haru January 15, 2011 at 12:36 pm

wokey..tq ๐Ÿ™‚

Reply

aduka January 13, 2011 at 11:41 pm

gudluck bro..

Reply

haru January 15, 2011 at 12:36 pm

tq bro ๐Ÿ˜€

Reply

mira_nas January 14, 2011 at 11:26 am

huhuhu.. x taw nak join ke tak contest camni.. sebab.. tak faham sangat camne nak guna domain..

Reply

haru January 15, 2011 at 12:37 pm

xpe..tutor byk kt internet cmne nk tukar blogspo kpd domain sndri..@pun tnye kpd pakar..rmai yg sudi mmberi tnjuk ajar ๐Ÿ™‚

Reply

abu luqman January 14, 2011 at 3:56 pm

singgah sini..ke blog sahabat…………..

Reply

nuf4u January 14, 2011 at 4:05 pm

jalan jalan sini

Reply

cikpia January 14, 2011 at 5:35 pm

good luck!!!!!

Reply

haru January 15, 2011 at 12:37 pm

toche2 ๐Ÿ˜€ hehe

Reply

Buah Pinggang Sihat January 15, 2011 at 12:09 am

Bro haru sibuk sangat kot tu.

Reply

haru January 15, 2011 at 12:38 pm

agak la..hehe ๐Ÿ˜€
tp dlm sbuk pn kena gak join contest nie..hehe

Reply

etomyam January 15, 2011 at 12:14 am

menarik dan selamat berjaya ๐Ÿ˜€

Reply

haru January 15, 2011 at 12:38 pm

owh toche bro ๐Ÿ˜€

Reply

fareez January 15, 2011 at 12:37 am

smoga brjaya bro!!!

Reply

haru January 15, 2011 at 12:39 pm

time kasih ๐Ÿ˜€ harap2 mmg bjaya la..hehe

Reply

wazy January 15, 2011 at 1:37 am

fuhh macam best je
tapi dah tamat ek

Reply

haru January 15, 2011 at 12:40 pm

hehe..dah tamat bro..xper..byk lg contest sdg berlgsg nie..skrg dh jd trend bg hadiah hosting n domain

Reply

tips January 15, 2011 at 2:15 am

mmm…14th baru jumpe ni:(

*Ramai bloggers DOB Januari yek ๐Ÿ˜‰

Reply

haru January 15, 2011 at 12:41 pm

alala ciannye..hehe..xpe2..byk lg contest sdg berlgsg nie..skrg dh jd trend bg hadiah hosting n domain..blh try usha2 lg..

Reply

rockinsudu January 15, 2011 at 5:32 am

smart la header biru tu. nmpk cool je. good luck ๐Ÿ˜€

Reply

haru January 15, 2011 at 12:42 pm

oh masih bro ๐Ÿ™‚

Reply

RedBoys January 15, 2011 at 7:20 pm

fuh. dah cantik sangat tu. aku memang fail bab design ni. huhu. terbaik bro.

Reply

haru January 16, 2011 at 1:09 am

hehe masih2..aku pn xterer lg..kalu ezhan tu laen la..mmg aku surender ngan die..

Reply

Ceqla January 15, 2011 at 8:50 pm

mulai malam ini, bro boleh serang blog Ceqla dgn Vote2…
vote paling tinggi itu la pemenangnya…
100% Ceqla serah pada pelawat untuk pilih banner & header terbaik!
selamat mengundi!
http://www.penanti.com/contest-blog/jom-mengundi-2011/

Reply

haru January 16, 2011 at 1:10 am

yeargh undilah jgn xundi

Reply

zik January 15, 2011 at 9:08 pm

molek2.. dia punya tone dengan highliht memang matching… insyallah kalau ada rezeki menang nih bro…

Reply

haru January 16, 2011 at 1:10 am

owh timo kasih ๐Ÿ˜€
bro tlg la vote skali dekat cnie ek..hehe
http://www.penanti.com/contest-blog/jom-mengundi-2011/

Reply

tips-kurus January 15, 2011 at 9:39 pm

All the best!!

Reply

haru January 16, 2011 at 1:11 am

๐Ÿ™‚

Reply

dyana January 16, 2011 at 8:21 am

undi undi. hehek.

Reply

aktechpage.com January 16, 2011 at 11:43 am

X sempat nk join, bz sgt2 dgn kerja

Reply

noorafzan January 16, 2011 at 4:37 pm

good luck!

Reply

Melz January 17, 2011 at 7:46 pm

Alamak dah tamat pula haha..takpe good luck bro ๐Ÿ™‚

lawa jgak kombinasi warna ko guna tu

Reply

haru January 24, 2011 at 7:54 pm

hehe tq2 bro..aku pn join last day bro.. ๐Ÿ˜›

Reply

zai` January 19, 2011 at 9:23 pm

alaaa, dah abes ek? ๐Ÿ™ nk join,.. baru tahu..huhu

Reply

haru January 24, 2011 at 7:54 pm

hehe xpe2..byk lg contest tgh berlangsung ๐Ÿ™‚

Reply

rozectlyantie January 20, 2011 at 8:46 am

macam menarik… hehehe

Reply

miss yaty January 20, 2011 at 9:19 am

gudluck ye ๐Ÿ™‚

Reply

haru January 24, 2011 at 7:55 pm

tq2 ๐Ÿ™‚
act saya dh mng dah..hehe

Reply

miss yaty February 24, 2011 at 8:33 pm

wah! tahniah ye ๐Ÿ˜‰

Reply

Haru February 24, 2011 at 10:01 pm

hehe tq ๐Ÿ™‚

Reply

abu luqman January 20, 2011 at 10:21 am

singgah pagi seacara..manual bw..huhu….nak cuba …com.gak..penanti..bukan kat seberang perai ke

Reply

haru January 24, 2011 at 7:55 pm

emm yeke…xtaw plak ade name tempat name penanti nie.. huhu ๐Ÿ˜›

Reply

Ceqla January 20, 2011 at 10:28 pm

Design cdiqlife, Design Eira & Design ecah..
ketiga-tiga design ini dapat undi tertinggi tapi… undian sama.. anda pilih yang terbaik yer… untuk malam ini.. tolong bantu Ceqla
http://www.penanti.com/contest-blog/jom-mengundi-2011/

Reply

haru January 24, 2011 at 7:56 pm

yay aku mng..tq bro ๐Ÿ˜€

Reply

bitt January 24, 2011 at 1:10 pm

13.1.11 sudah tamat rupanya…melepas

Reply

haru January 24, 2011 at 7:56 pm

xpe2..byk lg contest sdg berlangsung kt luar nie…blh la try usha2 ๐Ÿ˜€
cpt sblum terlepas lg

Reply

Pisyek February 27, 2011 at 2:00 pm

hoho.. sangat kewl banner itu.. hehehe… ๐Ÿ˜›

Reply

Haru February 28, 2011 at 7:40 pm

owh tq bro..tu biase je..sbb aku bukan pro sgt bro ๐Ÿ™‚

Reply

buy gold March 23, 2011 at 8:26 am

Mungkin bukan kerana mereka tidak bagus tetapi kerana yang lain-lain melobi votes. Bila saya naikkan jumlah vote saya vote itu naik bila saya turunkandia juga turun.

Reply

mmmasia.com September 4, 2014 at 8:06 pm

Thank you a bunch for sharing this with all people you actually know what you’re speaking
about! Bookmarked. Please additionally visit my website =).
We can have a hyperlink change arrangement between us

Reply

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA