Kad Bisnes Premium Percuma Untuk Bloggers

Post image for Kad Bisnes Premium Percuma Untuk Bloggers

Aku dan Malaya Design telah berbesar hati untuk sponsor 500 keping (5 kotak) kad bisnes premium kepada blogger-blogger yang menyertai event Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 yang telah diadakan di Saloma Bistro baru-baru ini.

Setelah mendapat permission daripada bos besar, Denaihati.com di group FB Denaihati, aku telah membuat post dimana 5 orang bloggers terpantas membayar duit RM50 kedalam akaun aku, secara automatik blogger itu layak mendapat kad bisnes premium ini percuma dari aku.

Mungkin ada yang pelik. Kata sponsor , kata percuma tapi kena bayar pulak RM50. Yang percuma dan disponsor hanyalah print/cetakan sahaja. Design akan dikenakan caj. Melainkan blogger itu menyediakan design sendiri macam Abang Reezluv. Itupun dah diskaun sebab kebiasaannya aku mengenakan caj RM80 untuk design kad bisnes sahaja. Dibawah ini aku senaraikan harga asal:

Premium Bisnes Kad

  • 310 gsm art card + gloss + matt + UV (Kad lebih tebal dan kalis air)
  • 500 keping (2 sides)
  • RM180 termasuk design

So, maknanya mereka sudah jimat sebanyak RM130 😀

Sembang panjang pun tak guna. Aku pun malas nak cerita konsep yang design tu. Korang tengoklah sendiri hasil design kat bawah ni!

im bisnes kad1) Kad bisnes Inspired Magz untuk Bro Zeo Unic. Ni otai blogger ni. Baru sekali dapat jumpa beliau masa kat perlis. Aku harap dapat jumpa lagi beliau nanti. Nak korek-korek ilmu SEO.

kad bisnes blogger aien2) Kad bisnes Aienhermionie.my. Huk alos ore ganu jas ruponyo.

bisnes kad3) Bisnes kad Azri.my. Kecik bukan sebarang kecik maaa.

bisnes kad akma4) Bisnes kad Kak Akma. Ni pun otai SEO. Harap boleh jumpa dan belajar dengan beliau nanti 🙂

pendekar5) Bisnes kad Pendekar Berkuda, seorang pro-kerajaan #eh. Haha.

reezluv biz kad6) Bisnes kad Reezluv yang didesign sendiri olehnya. So kiranya dapat free 100% la. Aku suka konsep design dia. Simple and clean je 🙂

* * * * * * * * * * * * * * *

Testimoni sebenar daripada blogger!

Selepas berakhirnya event #SBB2014 aku cuba mendapatkan testimoni dan feedback mengenai bisnes kad mereka. Dan ini apa yang mereka katakan (tiada pengubahsuaian @ paksaan sewaktu testimoni diberikan):

Ramai yang memuji kad bisnes saya sangat cool dan cantik design nya siap ada embossed effect lagi. Hehe terima kasih tetapi saya balas kepada kawan-kawan semua bukan saya yang design kad ini tetapi saya cumalah menyerahkan 100% tugas untuk design dan print kad bisnes saya ni kepada Haru Elie. Beliau menjalankan perniagaan design kad bisnes melalui syarikatnya Malaya Design & Printing Services.

– Blogger Abang Azri

Bila tengok blogger kad tu, jujur saya katakan kualiti kad terbaik, design terbaik dan nampak kad tu kelas sangat. Terpampang muka saya siap embossed lagi.

Ramai puji tu kad akak cantik. Suka…suka…korang ikhlas pujikan hihi…

Hasil kerja dia memang terbaik. Patutlah ramai blogger popular tempah dengan dia. Sesiapa yang tidak ada blogger bisnes kad lagi bolehlah hubungi Encik Haru Elie, korang mesti berpuas hati sangat.

– Blogger Kak Akma

Professional!
Satu perkataan yang tak boleh disangkal lagi apabila aku terima kad daripada designer ini. Dah lama mengenali beliau dalam dunia online, ternyata kepuasan pelanggannya paling diutamakan. Surprise dengan kualiti design kad yang diberikan sudah pasti kad ini akan mendapat feedback yang baik dari penerima kad tersebut.
Cantik,Memikat dan Memukau..Thanks!

 – Blogger Abang Reezluv

Professional!
Rekaan design setanding dengan harga dan kualiti. Terima kasih kepada pihak Malaya Design dan saudara Haru Elie. Anda memang terbaik.

 – Blogger Abang Zeo

Terima kasih kepada mereka yang sudi mengambil servis aku yang tidak seberapa. Harap dengan bisnes kad baru akan bertambahlah advertiser yang tertarik dengan mereka, maka bertambahlah duit income mereka. Dan aku mohon maaf kepada mereka yang nakkan bisnes kad free ini tapi kerana kekangan masa, aku tidak berjaya memenuhi semua permintaan. Maafkan aku 🙁

p/s: Kalo ada rezeki mungkin aku buat lagi percuma ni 🙂

p/s/s: Aku sedang try nak buat comeback untuk blog ini. Tak tahu berapa lama akan bertahan. Haha.

Incoming search terms:

  • info:http://cdiqlife com
  • contoh kad bisnes design
  • bisnes kad
  • contoh design kad perniagaan
  • bisnes kad professional
  • bagaimana membuat perniagaan tanpa modal banyak
  • kad bisner johor
  • kad bisnes cantik renovation & poster
  • kad bisness
  • kad nama comel

Leave a Comment

{ 41 comments… read them below or add one }

Azri Johan April 1, 2014 at 12:26 pm

Error detected. Knapa testimoni aku ngan testimoni kak Akma sama je? Haha mohon betuikan..

Reply

Haru April 3, 2014 at 7:28 pm

sori bro..huhu…xperasan..aku dah betulkan balik 🙂

Reply

Norfa April 1, 2014 at 4:26 pm

bila tengok kad mereka saya dah tau siapa yang buat.. hehehe

😛

Reply

Haru April 3, 2014 at 7:28 pm

aik camne boleh tahu?

Reply

Abdur April 2, 2014 at 2:15 pm

Wah… saya macam tertarik untuk buat,harga sebenar RM180 ke?

Reply

Haru April 3, 2014 at 7:28 pm

Yup bro. harga sebenar rm200. untuk blogger ade special price rm180 🙂

Reply

mrhanafi April 4, 2014 at 6:48 pm

memang terbaik kalau ada kad nama sendiri..

Reply

Bahrain April 5, 2014 at 10:25 pm

Kad yang memang smart.

Reply

zul 100 Tips May 28, 2014 at 1:16 pm

assalam kalau saya nak tempah untuk kedai mcm mana ya ?

Reply

NutriBullet June 16, 2014 at 6:06 pm

Cantik kad tuan buat, tak rugi sapa yang dapat

Reply

Linda July 5, 2014 at 8:11 pm

Cantik Design-design yang di buat minat sangat

Reply

conroe landscaping July 5, 2014 at 8:40 pm

Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the site is
also very good.

Reply

yusz July 22, 2014 at 2:39 pm

mmg kad yg cantik…teringin jugak nk ade kad nme sndri yg cantik mcm ni…

Reply

acehbaru July 25, 2014 at 6:12 am

terima kasih…

Reply

Muz July 25, 2014 at 4:08 pm

Tak sangka, anak jati Malaysia dapat melahirkan kad2 yang berquality & cantik. Syabas!

Reply

faisal August 13, 2014 at 8:53 am

design yg cun2 dan kreatif….kalaulah ak ada kepakaran mendesign….hehe

Reply

verizon 3g phones August 26, 2014 at 5:23 pm

You are so interesting! I don’t believe I
have read a single thing lkke that before. So great to discover somebody with
a few original thoughts on this subject. Really.. thanks for starting this up.
This site is one thing that is needed on tthe web, someone with some originality!

Reply

Janell August 27, 2014 at 11:36 am

Excellemt post. I was checking constantly this blkg and I’m impressed!
Very helpful info specifically the last parft 🙂 I take care oof such information much.
I used to be seeking this particular information for a very long time.
Thanks and good luck.

Reply

u haul boost mobile August 29, 2014 at 6:41 pm

obviously lile your web-site but you hve to test the spelling on quite a
few of youur posts. Several of them are rife with sspelling problems
and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I’ll certainly come again again.

Reply

khairul August 29, 2014 at 9:34 pm

design terbaik cun

Reply

Honey November 16, 2016 at 9:01 pm

Great inshigt. Relieved I’m on the same side as you.

Reply

at&t network problems August 31, 2014 at 7:24 pm

I have read so many content concerning the blogger lovers however this
post is in faht a fastidious post, keep it up.

Reply

Norhayati Suaib September 14, 2014 at 3:21 pm

simple dan lain dari yang lain.

Reply

Ammar September 26, 2014 at 8:17 pm

Nak jugak kad free.

Reply

kak yatiadam September 29, 2014 at 9:01 am

assalamualaikum tuan tanah.. tahniah anda ada blog yg sangat bagus dan banyak info. kak suka baca info blog anda.

jemput blogwalking..tq

Reply

khairul October 18, 2014 at 12:36 pm

ada link download …nak try

Reply

Devy Mitchel November 20, 2014 at 9:52 pm

sangat bagus ni…kalau nak bisnes card, tak rugi sebab design memang menarik dan professional..

Reply

islam di dadaku February 14, 2015 at 6:21 am

memang terbaek sangat elegant dan profesional looking

Reply

Suriya February 16, 2015 at 10:17 pm

wah memang unik. tunggu business card yang ni habis dulu…..suka tengok business card yang cantik-cantik

Reply

zool April 2, 2015 at 9:36 pm

masih valid lagi ke kad percuma ni?

Reply

Junaidy Jaimi April 10, 2015 at 11:39 pm

lawa design…ni semua otai blog..abam zeo punya name card…memang cun..

Reply

Adam May 7, 2015 at 2:13 am

Power power. Duit lebih ni.

Reply

Permatamama July 3, 2015 at 8:43 pm

Tengok gambar pun cantik business card ni..

Reply

Permatamama July 4, 2015 at 4:36 pm

Nampak business card yang tuan design memang cantik.. Semoga berjaya

Reply

App Downloads kaufen July 22, 2015 at 12:31 pm

Your style is very unique in comparison to other folks I’ve read stuff from.

Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll
just bookmark this web site.

Reply

echange standard turbo echange standard turbo bmw 320d echange standard turbo toulouse echange standard turbo golf 4 echange standard turbo avis echange standard turbo 307 echange standard turbo touran echange standard turbo nantes echange standard turbo October 3, 2015 at 2:56 am

When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I
get three e-mails with the same comment. Is there any way you
can remove people from that service? Thanks a lot!

Reply

renovation alpine turbo refection turbo audi 110 refection turbo alsace refection turbo alfa renovation r5 alpine turbo renovation af turbo refection turbo bmw refection turbo bordeaux refection turbo bretagne refection turbo bmw 325 tds refection turbo b October 3, 2015 at 12:17 pm

I am curious to find out what blog platform you happen to be working with?
I’m experiencing some small security issues with my latest website and I’d like to find something
more safeguarded. Do you have any suggestions?

Reply

echange standard turbo echange standard turbo bmw 320d echange standard turbo toulouse echange standard turbo golf 4 echange standard turbo avis echange standard turbo 307 echange standard turbo touran echange standard turbo nantes echange standard turbo October 4, 2015 at 3:37 pm

Hi there to all, it’s truly a good for me to go to see this website, it consists
of useful Information.

Reply

echange standard turbo echange standard turbo bmw 320d echange standard turbo toulouse echange standard turbo golf 4 echange standard turbo avis echange standard turbo 307 echange standard turbo touran echange standard turbo nantes echange standard turbo October 6, 2015 at 2:53 am

We’re a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your website offered us with valuable info to work on. You have done a formidable
job and our whole neighborhood can be grateful to you.

Reply

Sani December 12, 2015 at 12:06 am

Kad yang menarik dan cantik tu. Boehlah order nanti..

Reply

Hanamiko Sakura May 29, 2016 at 4:47 pm

dah nampak mcm cover buku novel designnya.. cantik !

Reply

Previous post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA