6 Koleksi Design Kad Kahwin Terunik

 

Kad kahwin adalah satu kemestian pada pengantin untuk mengheboh dan mengajak orang ramai datang ke majlis perkahwinan kelak. Proses pemilihan kad kahwin kadang-kadang boleh menjadi rumit kerana setiap pasangan pengantin semestinya hendakkan kelainan serta keunikan pada kad kahwin. Oh, kahwin hanya sekali dalam seumur hidup kita tapi dikecualikan kepada mereka yang inginkan poligami :D.


Disini saya kumpulkan beberapa design kad kahwin yang unik dan menarik serta lain dari yang lain kepada anda dan bakal-bakal pengantin di luar sana.

 

Kad kahwin versi passport

Kad kahwin versi Google


Kad kahwin versi Facebook


Kad kahwin versi Retro 1

Kad kahwin versi Retro 2


Kad kahwin versi Retro 3

Mana satu pula pilihan kad kahwin anda? Design di atas atau mungkin yang design bermotifkan gambar bunga dan cinta? Oh ya, semua design kad kahwin di atas bukanlah design semata-mata tetapi ianya memang wujud. Berminat? Buat tempahan anda disini.

Untuk kad kahwin versi pasport anda boleh merujuk disini.

[Update] Kad kahwin facebook telah menjadi pilihan Zed Zaidi untuk perkahwinan beliau. Tahniah diucapkan atas perkahwinan beliau.

Incoming search terms:

  • kad kahwin unik
  • kad kahwin kreatif
  • design kad kahwin
  • design kad kahwin terkini
  • design kad kahwin kreatif
  • kad kahwin
  • kad kahwin murah dan kreatif
  • contoh kad kahwin
  • kad kahwin unik dan murah
  • kad kahwin simple

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 65 comments… read them below or add one }

sembil9n March 30, 2011 at 5:40 pm

insha-allah aku pn nk wt sstu yg brbze… :) ikt tema la

Reply

Haru April 1, 2011 at 2:10 pm

aha tema ape tu??? :D

Reply

akubiomed March 30, 2011 at 9:51 pm

Kad kahwin bukan sahaja menyampaikan hasrat undangan majlis perkahwinan sudah melalui transformasi seiring dengan perubahan zaman. Cuma yang diharapkan tidak ada pembaziran yang tidak diperlukan
akubiomed menulis tentang..Mari bermain Light Painting @ Light Graffiti

Reply

Haru April 1, 2011 at 2:12 pm

yup btul tu..hehe..buat kad kahwin online baru jimat cket..yg gune flash wbsite tu..

Reply

aizuddin March 30, 2011 at 11:12 pm

aku pun rasa nak buat yg facebook punya..tak tau time aku nanti orang masih layan facebook..hehe..lambat lagi kot
aizuddin menulis tentang..Cek Pertama Dari Churp-Churp

Reply

Haru April 1, 2011 at 2:13 pm

aha mmg style yg kad kahwin fb tu..hehe..tp nak kawn nnti jemput2 la :D

Reply

nufaha March 31, 2011 at 3:19 am

cantiknyer…rase x sabar nak kawen lepas tgk kad2 kawen neh :)
nufaha menulis tentang..Berblog Biar Berpada-pada

Reply

Haru April 1, 2011 at 2:14 pm

aha sapekah org yg bertuah itu??? jgn lupe jmput noh~

Reply

Nine March 31, 2011 at 6:56 am

katd kahwen retro dua2 tu cantik giler…best2, takdak download psd ker ? :D

Reply

Haru April 1, 2011 at 2:15 pm

emm xder la plak bro…aku jmpa gmbaq jer..

Reply

MokhZam April 1, 2011 at 3:40 pm

aku suka design yang pertama, memang kreatif…kalau diletakkan sekali dengan gambar pengantin lagi cantik ;)
MokhZam menulis tentang..Video Pilihan – Freekick Terbaik Abad Ini

Reply

Haru April 2, 2011 at 3:24 pm

btol2..cdgan yg bgus tu

Reply

Hisyam April 1, 2011 at 6:23 pm

Kreatif ni!
Hisyam menulis tentang..April Fool…

Reply

Haru April 2, 2011 at 3:23 pm

hoho..kreatif2..tp bukey ambo design :P

Reply

Pejuang Kesenian Extreme April 2, 2011 at 12:03 am

Style kad kawin versi passport dan facebook tu..
Bagi idea la entri ni utk perancang masa depan..hehe
Pejuang Kesenian Extreme menulis tentang..Laman Web This Is My Story Sangat Gempak!

Reply

ada April 2, 2011 at 1:27 am

sangat menarik.. suka sangat =)
ada menulis tentang..eh ni muka orang ke i ingatkan kertas lukisan

Reply

Haru April 2, 2011 at 3:24 pm

nnti nak kawen jgn lupe pilih kad kahwin mcm di ats tu

Reply

menteil April 2, 2011 at 10:41 pm

terbaik! +1
ada kena pape tak kalau nak curi idea kad kawin aku? hehe..
menteil menulis tentang..Maxis10 – Sesi Penggambaran Dengan Nexus S

Reply

Haru April 7, 2011 at 11:39 pm

hehe xde kena papepon..tp jgn tiru sebijik2…ubah cket :D

Reply

lylaROCKprincess April 2, 2011 at 11:12 pm

ahaha…
suka yg last tue…
unik2…
hehe…
lylaROCKprincess menulis tentang..Science and Religion are Intertwined

Reply

Haru April 7, 2011 at 11:40 pm

nnti kawen tempah la yg mcm tu :D baru la ur wedding pn unik ..hehe

Reply

Sir Marcello April 3, 2011 at 10:28 pm

kad kahwin versi pasport tue mmg best…sangat menarik!
Sir Marcello menulis tentang..Seni Yang Tumpul

Reply

Haru April 7, 2011 at 11:43 pm

hehe btul2..aku pn suke yg tu :D

Reply

kulanz April 3, 2011 at 11:45 pm

menarik..
hasil karya orang yang kreatif ni..
kulanz menulis tentang..Blog Ni Pun Kena Infection Simbol Misteri

Reply

Haru April 7, 2011 at 11:44 pm

yup btul2…cmne la die blh tfikir design kad kahwin based on design fb..dasat2

Reply

aman April 8, 2011 at 12:07 am

suka yang retro. btw, baru jumpa yang geek nyer, design cam web. haha. :P
aman menulis tentang..Pengguna Opera Mini Kini Melangkaui Angka 100 Juta

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:15 am

hehe taw xper..mmg btul2 geek smpai kad kahwin pn nak design cm fb..tp wlbgaimanapun ttp kreatif :)

Reply

azhar@Shed Plans April 8, 2011 at 2:54 am

Huhuhu…lawa betul card tu…
azhar@Shed Plans menulis tentang..Garden Sheds – Tips for Building a Garden Shed

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:15 am

xkn lawo jer bor angkt la 1..hehe..wat utk mjlis kahwin nnti :P

Reply

andy April 8, 2011 at 4:55 pm

Boleh buat collection ne ,mana nak taw adik,akak,abang nak kahwin boleh guna kad kahwin ne ,thank
andy menulis tentang..Simple Resume Sample

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:18 am

utk adik, abg, kakak je ke??? utk sndri xnk ke? hehe :P

Reply

MDHAFiZ.NET April 9, 2011 at 8:25 am

unik nih..boleh rekomen kt kakak aku yg akan kahwin x lama lg.. :)

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:18 am

aii utk kakak ke utk sendiri bro?? hehe

Reply

MDHAFiZ.NET April 10, 2011 at 7:59 am

untuk sendiri InsyaAllah.. 5 tahun akan dtg kot..kalau x pun 8 tahun dr sekarang.. skuwnk nih tgh kumpul duit nak kawin la nih..hehehe..

p/s : mcm mana nak kawin klu gf xda?? haiz..

Reply

Haru April 11, 2011 at 1:55 pm

waahhh awalnye kumpul duet nak kawen..hehe..emm calon dah ade ke bro? kalo x, nak tlong carikan nie :P

Reply

zamirol April 9, 2011 at 10:45 am

Yer menarik design2 ni kan..dulu aku buat dengan http://www.tiarifa.blogspot.com jer so far cantik jugak dan murah..cukup puas hati lah :)
nak try yg facebook lak.

Reply

Haru April 10, 2011 at 1:19 am

emm tgk design tu mmg blh tahan lawonyo..ada gak yg lagi unik :D

Reply

zik April 12, 2011 at 11:20 pm

aku nak yang google nyer..cool
zik menulis tentang..Mustahil hidup tanpa hutang

Reply

Norhayati Rostam April 13, 2011 at 11:46 am

uih, ngam2 tengah nak tukaq design kad.
Norhayati Rostam menulis tentang..Jom Sertai Contest-Nukilan Seorang Teman!

Reply

Haru April 13, 2011 at 5:51 pm

uiks…nk kahwin ke kak? :D

Reply

Norhayati Rostam April 13, 2011 at 6:29 pm

haha.
begitula gamaknya.
Ala, tarikh tak tetap lagi.
So, ada masa lagi nak pilih kad.
Kan3?
Norhayati Rostam menulis tentang..Jom Sertai Contest-Nukilan Seorang Teman!

Reply

Haru April 13, 2011 at 11:12 pm

oh..tahniah2..semoga bhgia ke anak cucu..

emm akak gune tema ape utk perkahwinan tu?? bape bajet utk kad kawen?? bape keping?? kot2 sy blh cdangkan kad yg seswai. hehe :)

Reply

decrewz April 13, 2011 at 11:41 pm

Kad kahwin FB tu unik..he3
decrewz menulis tentang..Tarikh Peperiksaan UPSR- PMR- SPM- STAM- STPM- MUET 2011

Reply

designer April 22, 2011 at 8:56 pm

nnt aku buat kad kawin hnya sekecil namecard aje…. paling jimat dan paling kreativ….hahaha

Reply

Haru April 23, 2011 at 3:54 pm

haha unik tu…aku tggu taw..

Reply

Amirez April 23, 2011 at 9:55 am

wah, uniknya. kad kawen yg macam facebook tu tak silap kad kawen Zed Zaidi :)

Reply

Haru April 23, 2011 at 3:53 pm

actually aku buat dulu artikel nie lps tu baru zed zaidi tnjuk kad kahwin die tu..so kire zed zaidi la tiru..haha :D

Reply

kad-kadkahwin April 23, 2011 at 7:27 pm

Ucapan ribuan terima kasih dari pihak kad-kadkahwin.com kerana reviewkan 5 dari 6 kad kami disini. Terima kasih juga kerana berminat kepada ‘kelainan’ yang dibawa oleh kami. dan diatas komen diatas. Terima kasih sekali lagi. :)
http://www.facebook.com/kadkadkahwinpage

Reply

Mus April 26, 2011 at 9:06 am

memang unik bro.. selari dengan perkembangan sekarang
Mus menulis tentang..Khasiat Buah Pisang

Reply

Haru April 30, 2011 at 8:35 am

hehe yup btul tu..designer diorg mmg kreatif!

Reply

nana April 28, 2011 at 10:19 am

salam, fyi untuk tempahan wedding passport adalah kepada http://rekagrafikmosumart.blogspot.com seperti di link ini http://kahwinmall.com/index.php?ref=detail&ad_name_url=Mosumart_Wedding_Card&ad_id=3670 dan bukannye seperti link yang diberikan di atas.harap maklum.

Reply

Haru April 30, 2011 at 8:35 am

oh ok..sy berikan kredit kpd awk dan akan tambah link awak nnti..thanks :)

Reply

missSenget May 4, 2011 at 7:53 am

kalau kad kawen tulis tangan..

pasu potostet byk2, kategori retro tak?

jimat tu… :D
missSenget menulis tentang..jangan Berkira

Reply

Haru May 6, 2011 at 4:50 pm

wahh tulis tgn..saya rase better gune microsoft word..tp kalo tulis tgn tu, bg la nmpk kreatif dan unik sedikit..takut nnti org tertukar kad kahwin dgn kertas conteng anak2 mereka..hehe :D

tp kalo potostat, itu adalah sebahagian cara utk menjimatkan kos..potostat baru 0.5 sen @ 10sen sekeping :)

Reply

Kad-kadkahwin.com May 9, 2011 at 7:41 pm

Dan untuk pengetahuan semua design diatas dimiliki oleh kad-kadkahwin.com iaitu 5 dari 6 KECUALI kad pertama iaitu kad pasport tersebut adakah rekaan nya dimilki oleh “rekagrafikmosumart”. Pihak kami memohon maaf kepada “rekagrafikmosumart”, sekiranya ada mereka yg tersalah anggap bahawa design tersebut adalah milik kami. Pihak kami harap semua pengunjung disini jelas dengan penjelasan kami ini. Terima kasih.
Kad-kadkahwin.com |The Wedding Greeting Cards Expert |
http://www.kad-kadkahwin.com/index.htm

Reply

mancai May 16, 2011 at 11:15 am

aku ada kad jemputan yang passport tu… bro ke yang buat…

Reply

Haru May 17, 2011 at 12:23 pm

oh tu aku yg buat…ade credit kt ats tu kpd pereka asal..hehe :)

Reply

Amirez July 15, 2011 at 3:09 pm

wah, menarik + kreatif. nak buat satulah…utk majlis kawen kedua :P

Reply

marliana October 5, 2011 at 4:15 pm

1 pihak shj…,utk tempah stail passport tp…, sy nk tempah yg ala2 retro1…, no h/p: 013-3015146

Reply

marliana October 5, 2011 at 4:19 pm

sy x jdi nk tempah kad stail pasport…, sy nk tempah kad kod: retro1, dlm 500pcs.., braper harga???????

Reply

Haru October 5, 2011 at 5:04 pm

sila ke http://www.kad-kadkahwin.com/index.htm utk tempahan dan sebarag pertanyaan :)
Haru menulis tentang..Rahsia Berniaga Tanpa Menggunakan Modal Dibongkar!

Reply

Rekagrafikmosumart (Pian) January 24, 2012 at 3:19 am

Saudara HAru,
Terima kasih kerana buat review tentang kad kami.
Untuk tahun 2012, saya ada buat 1 design baru, Versi Galaxy Tab..untuk penggila gajet.. :)
http://rekagrafikmosumart.blogspot.com/2011/12/kad-kahwin-versi-galaxy-tab-101-terbaru.html
Rekagrafikmosumart (Pian) menulis tentang..Business Card Hynarazak Makeup Artist dari Sakurashawl.com

Reply

cik jue besut February 11, 2012 at 11:01 am

hmm.. bestnye.. aku nak buat bentuk ym bole sbbnye cinta kami berputik di situ <3 hehe

Reply

Hartiniey September 10, 2012 at 10:19 am

if nak buat design theme ragbi. can u?

Reply

sulaiha June 30, 2013 at 4:10 pm

salam.. saya trtarik dengan kad versi facebook.. boleh pm harga untuk skeping brape ?

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA