2010 VS 2011

Sudah lama rasanya blog ini tidak diupdate. Walaupun sudah banyak entri ditulis tapi semuanya masih disimpan dalam draf dan belum dipublish untuk tatapan umum. Oh, tahun 2011 telah datang dan 2010 telah meninggalkan kita. Mesti banyak peristiwa sudah berlaku dalam hidup anda. Mungkin ada antara anda sudah berkahwin/bertunang pada tahun 2010. Atau yang kehilangan orang tersayang. Β Dalam hidup ini apa sahaja boleh terjadi.


Banyak kenangan manis,pahit,masam dan juga pedas telah saya alami pada tahun 2010 yang masih segar dalam ingatan aku. Tanpa kenangan ini, tahun 2010 tidak akan bermakna. Haha~

  • Saya mula berkecimpung lebih serius dengan dunia blogging dengan mengguna hosting dan domain sendiri dibantu oleh Bro Isa. Thanks dude~
  • Mula melibatkan diri dengan lebih serius dengan dunia perniagaan online dan juga offline. Pendapatan bulanan adalah rahsia. Aku gembira bila dapat berjumpa dan mengenali lebih rapat dengan mereka-mereka yang telah berjaya untuk dijadikan inspirasi seperti Hasbul Aqill, Abqari, Baloot dan ramai lagi.
  • Apakah perasaan anda bila kawan baik yang anda percayai tikam anda dari belakang? Kerana itulah saya kehilangan seorang kawan baik yang selama ini saya percayai.
  • Oh, saya mula mencatat setiap perancangan/jadual atau idea ke dalam sebuah buku nota khas.
  • First time sambut birthday dengan member-member. Dapat hadiah telur, air busuk, nasi basi dan lain-lain. Sampai termuntah Β dibuatnya. Damn!!
  • Hajat untuk mengunjungi syarikat Flarebiz masih tidak kesampaian.

Terlalu banyak perancangan untuk tahun 2011 yang telah dibuat dan dicatit dalam buku nota peribadi saya. Ini adalah sebahagian yang boleh didedahkan:

  • Memaksimumkan penglibatan diri dalam dunia perniagaan dan berharap beberapa projek akan berjalan dengan jayanya.
  • Mengunjungi syarikat Flarebiz.
  • Membuka servis percuma dan premium kepada pengunjung blog ini dengan design lebih mantap.
  • Memiliki iMac dan iphone. hoho~
  • Menjadi seorang yang lebih disenangi dan disukai oleh orang ramai.

 

Walau apapun yang terjadi hidup ini tetap perlu diteruskan. Setiap yang berlaku, baik mahupun buruk ada hikmahnya. Diharap tahun 2011 ini adalah tahun yang cukup bermakna.

Life is like a coin. You can spend it any way you wish, but you only spend it once.
Lillian Dickson

Leave a Comment

{ 59 comments… read them below or add one }

Anarm January 1, 2011 at 5:52 am

selamat tahun baru 2011.. semoga azam yang dihajatkan tu tercapai lah hendaknya..

* ade burung biru dok terbang2 kt blog ni.. cool~

Reply

haru January 1, 2011 at 7:56 pm

begitulah kehendaknya..amin.. harap bro pn sama πŸ™‚

oh psl burung tu tq bro.hehe πŸ˜›

Reply

Affan January 1, 2011 at 8:31 pm

nice gak burung tu, pandai pulak die naik turun masa aku scroll hehe

Reply

haru January 1, 2011 at 8:39 pm

hehe tq bro πŸ˜€
brung tu aku bela suh jaga blog aku..jot2 ade org wat onar ke..huhu πŸ˜›

Reply

RedBoys January 8, 2011 at 3:38 pm

bro lawa la blog ni. hover2 siap. edit kat aku boleh?
dengan burung terbang lagi. cool

Reply

haru January 10, 2011 at 2:23 pm

hover?? kt mane hover tu..huhu
emm nk edit rase pnjg kot mase..kalo nk amik coding aku jela πŸ˜€

Reply

akubiomed January 1, 2011 at 9:59 am

Selamat tahun baru. Harapan apa yang direncanakan membuahkan hasil. Mengenai sahabat memang sukar mencari sahabat sejati inikan teman hidup. Rambut sama hitam tapi hati tidak sama. Sabar jerlah selagi berada dipihak benar ‘true will prevail’

Reply

haru January 1, 2011 at 7:58 pm

yup betol tu bro..mmg ssh mncari teman sjati.. πŸ˜€
oh selamat tahun baru gak bro πŸ™‚

Reply

mancai January 1, 2011 at 10:14 am

salam dan selamat tahun baru 2011.

Reply

haru January 1, 2011 at 7:58 pm

yearg slmt tahun 2011 gak bro..semoga apa yg dimpikan menjadi knyataan pd tahun ini πŸ™‚

Reply

sangilapi January 1, 2011 at 10:25 am

rencah kehidupan yang perlu ditempoh dengan sabar dan tabah biarpun pahit πŸ™‚

Reply

haru January 1, 2011 at 7:59 pm

Yup betul tu..tp harap tahun 2011 lebih bermakna utk sy dan juga bro πŸ˜€

Reply

RozaniGhani January 1, 2011 at 1:03 pm

selamat tahun baru dan salam berkenalan.

Reply

haru January 1, 2011 at 8:01 pm

slmt tahun baru gak bro πŸ™‚
dan slm perkenalan gak..kalo ade jdoh blh la hang out πŸ˜€

Reply

Mohd Isa January 1, 2011 at 7:21 pm

update gak blog ni akhirnya ye…hoho…aku tlg skit2 jerk…mana yg mampu…anyway, selamat tahun baru bro…

Reply

haru January 1, 2011 at 8:01 pm

hehe..act byk artikel nk update..tp sume simpan dlm draft tu..haha
selamat tahun baru gak πŸ˜€ semoga ko kawen cepat ek..haha

Reply

syahrilhafiz January 1, 2011 at 7:32 pm

selamat tahun baru bro..muaahhh ;D

Reply

haru January 1, 2011 at 8:02 pm

erk…nk kena bls balik ke kiss tu?haha~

slmt tahun baru gak..duet raye xder ke wei? haha πŸ˜›

Reply

RedBoys January 8, 2011 at 3:42 pm

haha. awak tak gay dan awak ok.

Reply

Dila.13 January 1, 2011 at 7:46 pm

Salam tahun baru, Haru. Semoga semua yang dihajati utk 2011 berjaya dilaksanakan. kalau yg 2010 punya ada tak kesampaian, tak salah kalau resolution tu di’carry forward’. usaha sampai tercapai hajat tu, ok πŸ™‚

Reply

haru January 1, 2011 at 8:03 pm

yup..tq sis πŸ™‚
slmt tahun baru to u too

Reply

naim January 1, 2011 at 7:50 pm

selamat tahun baru bro.. πŸ™‚ eh..ada burung terbang plak..bes btoll..hoho

Reply

haru January 1, 2011 at 8:03 pm

slmt tahun baru πŸ˜€
hehe..nk ke burung tu? amik la tangkap pastu ko bela dlm blog ko lak bro πŸ˜€

Reply

deCrewz January 1, 2011 at 10:30 pm

Selamat tahun baru jugak… Burung ni ssh nak cari kat luar..he3

Reply

haru January 2, 2011 at 2:23 pm

hoho πŸ˜€
burung rare nie..mhal kt luar..

Reply

deCrewz January 3, 2011 at 12:00 am

Erk.. X penah lg jumpa kat laur…hu3

Reply

haru January 3, 2011 at 4:24 pm

haha..ade tp kt hutan amazon πŸ˜›

Reply

mankuchai January 1, 2011 at 11:47 pm

Salam dan Selamat Tahun baru…bab kena tikan dari belakang tu..hmm…sahabat baik pulak tu,dalam hidup ni macam2 org kita akan jumpa…so kena berhati dalam setiap langkah…last sekali harap biz semakin maju πŸ™‚

Reply

haru January 2, 2011 at 2:25 pm

slmt thun baru gak bro.. πŸ˜€
hmm itulah..sy skrg lbh berhati2 dlm mempercayai org..
n tq πŸ˜€

harap bro pn terus maju n sukses utk tahun 2011..caiyok2 πŸ˜€

Reply

ezhan-artwork January 2, 2011 at 1:31 am

Selamat tahun baru bro. Selalu2 la design benda best2 lagi ye. hihi

Reply

haru January 2, 2011 at 2:26 pm

hoho..aku kdg2 nk design tp mls tu kdg2 terlebih..adess..
insyallah aku try usahakan..tp kl ko rjin nk bg sumbngan kt blog aku blh gak…hehe..aku sudi mnerima nye…

Reply

syazana January 2, 2011 at 2:11 am

gud luclk bro. moga sumenya baik2 sahaja. hehehe

Reply

haru January 2, 2011 at 2:26 pm

tq..
harap sama juga dgn awak..hepi go lucky alwayz bebeh~

Reply

aktechpage.com January 2, 2011 at 2:32 am

Selamat Tahun Bro
semoga tahun 2011 ini memberi kita lebih baik dari segi rezeki, kesihatan, kebahagiaan, kerjaya, keluarga dan segala aspek kehidupan. Aminnn…

Reply

haru January 2, 2011 at 2:27 pm

amin~
tq bro πŸ˜€
harap bro pn diberikan nikmat yg sama

Reply

Mama Murai January 2, 2011 at 2:01 pm

Assalaamu`alaikum saudara,
pertama kali menjejak kaki ke blog ini. Izinkan saya membaca kandungan di dalamnya. Terlebih dahulu selamat tahun baharu 2011 saya ucapkan kepada awak, semoga apa yang diimpikan akan terlaksana di tahun baharu ini. Cantik theme thesis awak, adakah ini salah satu hasil tangan milik awak?

Reply

haru January 2, 2011 at 2:30 pm

wslm sudari πŸ˜€
hehe macih2 πŸ™‚ sila2 jemput mcm umah sndri..tu nasi xckup leh tmbah lg..hihi

emm yup..thesis nie sy design sndri..tp coding2 sume sy cari kt intnt..pastu ade tnye cket dekat thesis user laen πŸ˜€
awk pn thesis user gak kn..blh la nnti try customize ikut kemahuan ati πŸ™‚

Reply

shaharil January 2, 2011 at 4:23 pm

Selamat tahun baru bro. Moga harapan dan azam ko akan tercapai.

Reply

haru January 3, 2011 at 4:23 pm

tq bro πŸ™‚ amin.
harap ko pn sama gak..smoga terus sukses dlm apa jua bidang

Reply

Loq January 2, 2011 at 9:45 pm

Wow theme baru.Nice.Happy new year !

Reply

haru January 3, 2011 at 4:24 pm

tq2 πŸ™‚
happy new year 2 u too
smoga ko terus berjaya dlm dunia blogging

Reply

aman January 3, 2011 at 2:45 am

selamat tahun baru. kang nak gi flarebiz, roger2 ar. nak gak tengok ofis diorang. =)

Reply

haru January 3, 2011 at 4:25 pm

owh xder hal bro…tp nk kontek cmne nnti kalo aku nk g??? hihi
emm happy new year too πŸ˜€

Reply

Faris Al-Muhandisu January 3, 2011 at 3:43 pm

Selamat Tahun baru 2011

moga tercapai segala yg diimpikan insyaAllah πŸ˜‰

Reply

haru January 3, 2011 at 4:26 pm

amin..tq bro πŸ™‚
harap ko pn sama..semoga tercapai n terus sukses sokmo

Reply

haddie January 6, 2011 at 12:28 am

bestnya blog ni…harap2 plan for this year akan tercapai dengan jayanya..happy new year….
from new blogger>>haddie87.blogspot.com<<

Reply

haru January 6, 2011 at 1:54 am

yup..bgitulah harapnya bro..sama2 lah kite berusaha πŸ™‚

Reply

Ayie January 6, 2011 at 4:34 pm

crita mu apply jadi designer tu gapo crito diq?

Reply

haru January 10, 2011 at 2:22 pm

xtahu la..dio kato masuk dlm final list nk plih..tp snyap jah…xleh la tu kot

Reply

RedBoys January 8, 2011 at 3:44 pm

hoho. aku lambat nak wish. moga apa yang bro hajati dapat dicapai.

Reply

haru January 10, 2011 at 2:24 pm

hoho tq2..ko pn same..harap lebih sukses 2011 nie πŸ˜€

Reply

Ceqla January 10, 2011 at 6:50 pm

selamat tahun baru 2011, moga2 tertambah2 maju lg nnt =)

http://www.penanti.com/contest-blog/domain-hosting-percuma-dari-penanti-com/

Reply

haru January 12, 2011 at 12:24 pm

yeargh happy new year..rasenye xtlmbat lg πŸ˜€

Reply

misyamissyou January 12, 2011 at 2:11 pm

moge tercapai la azam tu πŸ˜€

Reply

haru January 13, 2011 at 5:17 pm

amin..sama2 πŸ˜€

Reply

fatynadia January 16, 2011 at 1:06 am

keep it up! semoga berjaya dan jangan mudah berputus asa!

Reply

haru January 16, 2011 at 1:11 am

tq πŸ™‚

Reply

Min Min March 27, 2011 at 4:02 pm

Wah….best nya blog awak, bro. I like. bleh la jadi sifu Min Min nanti. i..w/pun lama dah mblog..tapi guna blog utk corat coret diari kehidupan sendiri. best juga berbizness on9 ya…bizness apa tue? hehehhehe….HAVE A NICE DAY!

Reply

Haru March 27, 2011 at 9:40 pm

thanks sis πŸ™‚
sy masih blum layak utk mnjadi sifu tp kalo nk berkongsi pngalaman itu blhla..
emm adela 2-3 bisnes..hehe πŸ˜€
u have a nice day too sis

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA