10 Terawal

Ini adalah design yang telah disiapkan untuk 10 orang yang terawal merebut tempat dalam mendapatkan design percuma fan page facebook mereka semasa saya melancarkan servis percuma baru-baru ini.  Tahniah! Mereka cukup berpuas hati dan gembira dengan gambar fanpage baru mereka. Walau demikian, masih ramai yang inginkan servis ini. Oleh itu saya akan membuka kembali servis percuma ini dalam masa terdekat. Oh ya, saya hanya membuka dalam edisi terhad sahaja. So, jadilah yang terawal. Anda boleh dapatkan terus update mengenai design percuma ini dari facebook atau twitter

mankuchai

mankuchai

hadi

hadi

aqnaim

aqnaim

affan

affanruslan

maslina

maslina

N

n

syahrilhafiz

syahrilhafiz

wan

wan

ms

ms

qalish

qalish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Selepas menyiapkan semua design ini, saya telah menyedari satu kelemahan dalam gambar fanpage. Jangan meletakkan terlalu banyak text dan gambar. Ia akan membuatkan gambar fanpage anda menjadi terlalu crowd sehingga menyakitkan mata. Kebanyakan free design dicustomize mengikut citarasa pengguna itu sendiri tanpa bantuan professional dalam design.

Walaubagaimanapun terdapat banyak perbezaan antara servis percuma dan servis premium. Dan sudah tentu anda mendapat nasihat professional dalam servis premium. Di bawah ini adalah contoh servis premium. Anda boleh lihat sendiri perbezaan yang ketara bukan? 😀

 

myzone

myzone

 

 

 

tempahan fiver

tempahan fiver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Terima kasih kepada 10 orang yang sudi menggunakan servis percuma saya itu. Dan saya akan memperbanyakkan lagi servis percuma ini pada masa akan datang.  Mungkin kali ini saya akan buka untuk design header blog pula. Adakah anda berminat dengan servis percuma atau servis premium?

 

Incoming search terms:

  • bagyaaterawal

Leave a Comment

{ 72 comments… read them below or add one }

Affan November 26, 2010 at 1:02 pm

haha. ada gak aku punya. thanks bro. nanti yang bookmarked affanruslan.info tu aku tak jadi buat kot. pandai2 lah aku delete. ingat nk buat projek lain sbb Alhamdulillah baru dapat hosting free dari exabytes

Reply

haru November 28, 2010 at 12:27 pm

owh yeke..kalo ade nk edit bgtaw je bro..aku tlg editkan nnti cket 😀

Reply

E-Wan November 26, 2010 at 1:50 pm

Alhamdulillah, dapat juga banner dari servis cdiq ni. Sangat berpuas hati. Nanti insyaALLAH, aku nak jadi antara pengguna setia servis-servis yang akan datang.

Reply

haru November 28, 2010 at 12:28 pm

yeahh..macih2 🙂

Reply

qalish November 26, 2010 at 1:53 pm

heheheh tq. aku punya pun ada gak… teringin pulak aku nak buat contes. ada cadangan?

Reply

haru November 28, 2010 at 12:28 pm

mm contest ape tu?? nk bg adiah pe?? byk idea nie..kalo nk sponsor aku leh sponsor..aku nk sponsor button badge..custom button badge..

Reply

Faiz Shafie November 26, 2010 at 4:08 pm

Lenkali nak dapatkan servis premium la plak..

Reply

haru November 28, 2010 at 12:29 pm

hehe..no hal bro..anytime jer 😀
tp skrg ade kupon diskaun rm10 khas utk yg fanpage fb tu..

Reply

RedBoys November 28, 2010 at 1:19 pm

bro, aku punya x redeem lagikan? save it to me. hee.

Reply

haru November 28, 2010 at 7:09 pm

la..ptut la aku ingt sape sorg lg yg booking aritu pastu snyap..ko rupenyer…ahaha
sori bro..aku dah bukak kt org laen..kalo nk tggu aku bukak blik yg edisi free..tp ko kena cptla..xpown amik premium..

Reply

RedBoys November 28, 2010 at 9:52 pm

alaa.. huk2.. lambat lagi ke? sob3

Reply

haru November 29, 2010 at 11:35 am

huhu..lmbt lg bro..sbb aku ingtkan nk buke hujung bulan nie tp xsempat sbb desgn blog xsiap lg..mungkin akan ditunda dulu

Reply

mancai November 28, 2010 at 4:31 pm

wah… memang cool semua design… tahniah pada semua yang mempunyai design “clean” hasil sentuhan dari cdiqlife.com ni….

Reply

aktechpage.com November 28, 2010 at 9:55 pm

Wauuuuu… semuanya lawa2 n cun…
Ada peluang lg ke utk aku dapat servis percuma ini, hehehehe

Reply

haru November 29, 2010 at 11:39 am

huhu..ade2..kena cepat jer bro..sbb free tu tempat terhad jer..
premium pn ade tu bro..xnk ke? hehe~

Reply

aktechpage.com December 1, 2010 at 12:04 am

Heheheh… belum masanya kot..
Sbb skrg ni aku kene fokus pd projek kerajaan (Kerja)
Projek sendiri kn hold dulu…

Any wany thx a lot for info berkenaan docstoc.com
Nanti ada masa akan aku review berkenaan docstoc.com dan juga blog ko yg cun ni..

Reply

haru December 2, 2010 at 12:04 am

owh ok2..no hal la bro..terbaek 😀

Reply

donnyien November 29, 2010 at 12:45 am

waloww eh…..!! cun gila tue Haru..kena berterima kasih banyak2 ni kepada tuan blog kerana beri servis percuma.Lepas ni mesti ramai yang “LIKE” blog korang semua.. terbaik dari Blog Haru..

Saya rasa berminat juga nak tempah header baru untuk blog saya tue nanti..

Reply

haru November 29, 2010 at 11:40 am

hoho time kasih..
emm header baru ek..boleh jer bro 🙂 sy buat tip-top pnye utk bro

Reply

MR.Z November 29, 2010 at 8:35 am

lawa betul banner tu.. smart2 design.. teringin gak nak ada satu nanti..hehe.. nak buat takda masa lak.. hehe

Reply

haru November 29, 2010 at 11:41 am

macih2 🙂
kalo xde mase ape kate bro suh saya jer buat 😀 sy free jer..hehe

Reply

RedBoys November 29, 2010 at 12:39 pm

kalau aku nak skrg boleh x? aku sorang je. huhu

Reply

menteil November 29, 2010 at 2:38 pm

er.. tak paham (untuk sambungan dari entry aku.. haha)

maksud ko berkolaborasi? email aku lah senang.. tak pun fb.. hehe..

Reply

ceghap November 29, 2010 at 3:02 pm

hohoho terbaik lah~ nak jugak boleh? uhuhu btw thesis terbaik lah bro~

Reply

haru November 29, 2010 at 10:15 pm

hoho..macih2..
emm theme thesis bape puluh kali edit dah..mcm2 konflik jd..haha..nasib baek jd..nie nk edit bg siap lu thesis nie..sidebar nmpk berterabur lg. 😀
tp theme ko pkai apa kurang.

Reply

Nizam November 29, 2010 at 4:58 pm

menarik… len kali leh la wat utk nizam satu yer… 🙂

Reply

haru November 29, 2010 at 10:15 pm

hehe..boleh jer bro.. 😀

Reply

fitri November 29, 2010 at 5:29 pm

menarik dan cantik! cane nak dapat servis free tu?hehehe

Reply

haru November 29, 2010 at 10:16 pm

emm free servis tu dah abes..tp akn dibuka lg..biase sy update kt twit n fb jer kalo ade free servis ::D
bro nak ke?

Reply

fitri February 28, 2011 at 6:26 pm

kalo boleh apa salahnye..hehehehe..on je..haha

Reply

Haru February 28, 2011 at 7:42 pm

hehe..xder hal bro..nnti dah ade aku bgtaw kt blog nie 🙂
aritu baru ingt nk buat design percuma utk landing tab fanpage fb..tp fb nk tukar coding lain plak..tu terpakse tagguh dulu

Reply

wazy November 29, 2010 at 9:39 pm

wahh
semua cun belaka la

Reply

haru November 29, 2010 at 10:16 pm

macih2 😀
bro xnk ke 1?

Reply

wazy February 24, 2011 at 10:40 am

Hehehe
kalau aku nak aku roger ko ek

Reply

Haru February 24, 2011 at 4:29 pm

wokeyh xder hal la bro 🙂

Reply

akmalhilmi November 30, 2010 at 4:51 am

awesome gileee 🙂

Reply

haru December 2, 2010 at 12:02 am

toche bro 😀
xnak ke 1?

Reply

Faizal Fredley November 30, 2010 at 9:13 pm

dah penuh ke cdiq..

Reply

haru December 2, 2010 at 12:04 am

penuh dh wei..lambat sgt~
kalo mu nk mu pm aku

Reply

topo December 1, 2010 at 5:20 pm

hohoho myzon tu punya banner memang smart.. ko yang buat rupanya ye..

p/s: pergh.. apsal ada burung biru terbang2 kat sini ni.. haha aku ingat ape la tadi..

Reply

haru December 2, 2010 at 12:05 am

hoho topo komen kt blog aku..anyway toche2 😀
aku pn baru kenal ngan die..same2 ore qlate..huhu

emm tu burg twit tu..tgkap la kalo dpt 😀

Reply

Mohd Isa December 2, 2010 at 6:19 am

hoho…kemah abis skin demoa…hehe

Reply

haru December 2, 2010 at 4:44 pm

hoho..macih2..ko la inspirasi aku utk tukar kpd thesis nie 😀

Reply

mijie December 2, 2010 at 9:17 am

cantik-cantik semua designnya

Reply

haru December 2, 2010 at 4:45 pm

hoho macih2..bro xnk 1 ke?

Reply

syahrilhafiz December 2, 2010 at 10:36 am

gila smart yang aku..haha
weh sempoi gila thesis ko edit sampai macam ni *jeles2*..haha

Reply

haru December 2, 2010 at 4:46 pm

ko mmg sntiase smart..tp aku ttp cute..haha
hoho nie pn naek giler pale otak aku nk edit tahu..ko pn ape krangnye edit theme ko tu..hebat gak

Reply

syahrilhafiz December 3, 2010 at 12:18 pm

gyahaha~ cute2..
aku lupa lak..auww..haha

Reply

haru December 4, 2010 at 12:42 am

hahaha 😀 jelez la tu

Reply

Hadi Rofiee December 2, 2010 at 11:35 am

Terbaiklah. Tahniah.

Aku juga berminat, bukan untuk FB tapi untuk header blog. 🙂

Reply

haru December 2, 2010 at 4:47 pm

owh header ke bro? blh jer kalu nak 😀

Reply

Hadi Rofiee December 2, 2010 at 5:07 pm

Adakah perkhidmatannya sudah dibuka? 🙂

Reply

haru December 2, 2010 at 5:15 pm

buat mase header hnya utk servis premium shaja..dan ianya sentiasa dibuka..blum terniat nak bukak freemium utk header..hehe..gua pnah buat 1 heaader utk yg mcm theme bro.. leh tgk cntoh http://www.albertko.asia

Reply

sadieqz December 2, 2010 at 12:40 pm

fuhh! menarik neh!

Reply

haru December 2, 2010 at 4:48 pm

haah..bro xnk angkt ke 1? hehe 😀

Reply

azizan4444 December 2, 2010 at 2:15 pm

cun2 belaka..terer boh edit2 ni..hehe..

Reply

haru December 2, 2010 at 4:48 pm

hoho macih2 😀
tp xterer sgt supo pro lg..
xnk buat 1 ke bro?

Reply

hafizmd December 2, 2010 at 4:40 pm

terer2…semuanya cantik dan cantik…mmg boleh pergi jauh ni bro…tahniah2..

pssst…sudah tentu aku pilih yg percuma…keh3…

Reply

haru December 2, 2010 at 4:49 pm

owh tq bro ats skongan tersebut.. 😀

Reply

arrizz December 4, 2010 at 12:32 am

bro aku pon nak gak, hehe

Reply

haru December 4, 2010 at 12:42 am

haha nk ke bro?? blh jer 😀

Reply

mizzniss December 6, 2010 at 8:31 am

saiz banner da update, kalo nak mudah, ikot standard banner yang bese kat blog, lebih kurang mcm banner yang mizzniss pkai untuk Salt&sugar skarang,..tengkuuu

Reply

redfar December 7, 2010 at 3:16 pm

nice design bro! huhuhu..
mantap2!

Reply

haru December 8, 2010 at 6:53 pm

hoho toche bro 😀

Reply

Na Einazwa December 26, 2010 at 10:03 pm

Salam…
Tq cdiq…Na punyer pn ade…

Reply

haru January 1, 2011 at 3:14 am

sama2 😀

Reply

aizuddin January 12, 2011 at 11:54 am

smart design semua..aku pun baru nak belajar design2 ni..belum cukup power

Reply

haru January 12, 2011 at 12:23 pm

owh aku pn xckup power lg kalu nk dibandingkan ngan otai2 mcm ezhan @ luvley..tp harap dpt improve lg dan setanding dgn diorg..bro pn start la slow2..nnti power la 2..hoho 😀

Reply

Ceqla January 13, 2011 at 6:26 pm

huh menarik betul design2 tu…
cantik la 🙂

Reply

haru January 15, 2011 at 12:33 pm

oh macih2 🙂
bro xnk buat gak ke utk fanpage bro tu? hehe

Reply

dinsblog January 24, 2011 at 9:44 pm

bro ambik tak order untuk banner contoh 125 x 125 camtu…baper harge?

Reply

haru January 24, 2011 at 10:05 pm

ambik bro…
yg tu ade pckage die..kalo nk tempah 1-1 pn blh..

kalo package-3 banner (saiz laen2)
animasi-rm50
statik-rm40

kalo 1
animasi-rm20
statik-rm15

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA