10 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Entri ini adalah tag daripada Aizuddin yang dimulakan oleh Denaihati. Walaupun pada asalnya dalam artikel Denaihati, beliau meminta hanya 5 blog yang paling kerap dilawati, namun saya hendak menyenaraikan 10 blog favourite yang saya selalu singgah- 5 blog Malaysia dan 5 blog luar negara.

Tujuan projek ini adalah untuk membina NETWORK BLOGGER yang besar yang akhirnya insyallah akan menambah kenalan yang mungkin akan menjadi rakan setia kepada blog anda. Network Blogger ini akan sangat diperlukan pada waktu-waktu tertentu seperti membantu teman blogger menang contest seperti Bantu Blogger jadi No 1. – petikan dari Denaihati.

Berikut adalah senarai blog yang paling kerap saya lawati sepanjang 2011 ini. Dan jika berkelapangan, anda juga boleh membacanya. :)

 

5 Blog Malaysia

Nurulism.com

Saya terjumpa blog ini ketika mula-mula berjinak di arena blogging. Bagi saya beliau kreatif, penggunaan bahasa tersendiri, kelakar dan cantik :D.  Blog beliau umpama dadah, sekali baca anda akan ketagih. Tidak percaya cubalah baca. Oh ya, saya sudah membaca kesemua artikel dalam blog beliau, ketika beliau mula-mula berblogging menggunakan blogspot dan sehinggalah berkahwin dan memiliki domain dan hosting sendiri. See, i’m to addict with her blog.  And she has a cute baby too, Medina. Saya bagi 6 bintang dari 5 bintang!

Nayville.blogspot.com

Blog yang sempoi. Banyak menceriakan tentang kehidupan seharian beliau. Tapi apa yang menariknya tentang blog ini? She has two adorable daughters. I just love to read about them especially Nia (her daughter). She (Nia) is really-super-cute! Saya adalah silent reader dalam blog ni.

Cikgeligeli.blogspot.com

My first impression to this blog- ” Penulis nie gila betol.haha “. Setiap kali saya membaca artikel beliau, saya akan ketawa tak henti-henti. Apa yang saya boleh kategorikan blog beliau adalah kategori diari harian + lawak lucah yang bersopan. Emm nak cerita banyak pun tak guna, anda pegi baca sendiri. Oh ya, header blog tu saya design percuma khas untuk beliau :).

Majalahniaga.com

Sesuai dengan taglinenya, “Majalah Niaga-Sumber Informasi Usahawan Malaysia” yang menyediakan pelbagai info dan maklumat untuk rujukan usahawan di Malaysia yang ditulis oleh usahawan-usahawan yang hebat dalam bidang mereka. Untuk menjadi hebat, saya juga perlu belajar daripada mereka yang hebat. Am I right? Dan blog ini juga menyediakan e-majalah yang padat dengan maklumat yang boleh didownload secara percuma.

Amanz.my

Blog gadget/IT paling best di Malaysia. Artikelnya yang simple tapi padat. Teknologi cepat berubah so saya kenalah sentiasa up-to-date sebaris dengan perubahan tersebut.

 

5 Blog Luar Negara

Incomediary.com

Blog ini banyak mengajar saya berkenaan selok-belok untuk menjadi blogger dan Internet Entrepreneur yang hebat. Ramai blogger dan IM tempatan menjadikan blog ini sebagai sebahagian rujukan mereka. Mungkin anda boleh luangkan sedikit masa membaca beberapa artikelnya yang terbaik dari ladang. Pasti berbaloi!

1stwebdesigner.com

Blog yang banyak saya membuat rujukan untuk design. Saya selalu lepak sini untuk mencari idea-idea baru dalam design saya.

Freelancefolder.com

Gedung maklumat untuk para freelancer. Saya adalah fulltime freelancer dan amat perlu untuk saya mengetahui macamana untuk menjadi freelancer yang hebat, berhadapan dengan client serta mendapatkan menguruskan masa saya dengan efektif. Jika anda freelancer, tidak kira part-time atau fulltime, jangan lupa melawati Freelancefolder.com.

Famousbloggers.net

Blog ini mengamalkan guest blogger untuk menulis artikel yang rata-ratanya hebat dalam bidang masing-masing. So, saya dapat membaca pelbagai artikel dalam pelbagai kategori yang semestinya terbaik dari ladang! The founder of this blog is Hesyam from Zebida.com. And he is the coolest thesis designer I ever known.

Socialmouths.com

Francisco Rosales, penulis di blog ini banyak berkongsi tips hebat untuk dalam dunia blogging, media sosial dan juga marketing. Kesemua artikelnya adalah berkelas 5 bintang. Mudah difahami dan mudah diaplikasi.

Itu sahajalah 10 blog yang paling kerap saya lawati. Tapi sebenarnya banyak lagi dan mungkin kalau ditunjukkan kesemua blog yang saya lawati dan bookmark, mungkin akan panjang berjela-jela artikel ini.

Bagaimana pula anda? Apakah blog yang paling anda kerap lawati sepanjang tahun ini? Adakah taste kita sama? Kongsikan kepada saya.

Incoming search terms:

  • cikgeligeli blogspot
  • blogsexmelayu
  • blog seks melayu
  • senarai blog sex malaysia
  • blogger sex melayu
  • blogger seks melayu
  • blogger melayu seks
  • blogmelayuseks
  • blogmelayuseks com
  • melayu sex selalu

Leave a Comment

{ 70 comments… read them below or add one }

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA