10 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

 

Entri ini adalah tag daripada Aizuddin yang dimulakan oleh Denaihati. Walaupun pada asalnya dalam artikel Denaihati, beliau meminta hanya 5 blog yang paling kerap dilawati, namun saya hendak menyenaraikan 10 blog favourite yang saya selalu singgah- 5 blog Malaysia dan 5 blog luar negara.

Tujuan projek ini adalah untuk membina NETWORK BLOGGER yang besar yang akhirnya insyallah akan menambah kenalan yang mungkin akan menjadi rakan setia kepada blog anda. Network Blogger ini akan sangat diperlukan pada waktu-waktu tertentu seperti membantu teman blogger menang contest seperti Bantu Blogger jadi No 1. - petikan dari Denaihati.

Berikut adalah senarai blog yang paling kerap saya lawati sepanjang 2011 ini. Dan jika berkelapangan, anda juga boleh membacanya. :)

 

5 Blog Malaysia

Nurulism.com

Saya terjumpa blog ini ketika mula-mula berjinak di arena blogging. Bagi saya beliau kreatif, penggunaan bahasa tersendiri, kelakar dan cantik :D.  Blog beliau umpama dadah, sekali baca anda akan ketagih. Tidak percaya cubalah baca. Oh ya, saya sudah membaca kesemua artikel dalam blog beliau, ketika beliau mula-mula berblogging menggunakan blogspot dan sehinggalah berkahwin dan memiliki domain dan hosting sendiri. See, i’m to addict with her blog.  And she has a cute baby too, Medina. Saya bagi 6 bintang dari 5 bintang!

Nayville.blogspot.com

Blog yang sempoi. Banyak menceriakan tentang kehidupan seharian beliau. Tapi apa yang menariknya tentang blog ini? She has two adorable daughters. I just love to read about them especially Nia (her daughter). She (Nia) is really-super-cute! Saya adalah silent reader dalam blog ni.

Cikgeligeli.blogspot.com

My first impression to this blog- ” Penulis nie gila betol.haha “. Setiap kali saya membaca artikel beliau, saya akan ketawa tak henti-henti. Apa yang saya boleh kategorikan blog beliau adalah kategori diari harian + lawak lucah yang bersopan. Emm nak cerita banyak pun tak guna, anda pegi baca sendiri. Oh ya, header blog tu saya design percuma khas untuk beliau :).

Majalahniaga.com

Sesuai dengan taglinenya, “Majalah Niaga-Sumber Informasi Usahawan Malaysia” yang menyediakan pelbagai info dan maklumat untuk rujukan usahawan di Malaysia yang ditulis oleh usahawan-usahawan yang hebat dalam bidang mereka. Untuk menjadi hebat, saya juga perlu belajar daripada mereka yang hebat. Am I right? Dan blog ini juga menyediakan e-majalah yang padat dengan maklumat yang boleh didownload secara percuma.

Amanz.my

Blog gadget/IT paling best di Malaysia. Artikelnya yang simple tapi padat. Teknologi cepat berubah so saya kenalah sentiasa up-to-date sebaris dengan perubahan tersebut.

 

5 Blog Luar Negara

Incomediary.com

Blog ini banyak mengajar saya berkenaan selok-belok untuk menjadi blogger dan Internet Entrepreneur yang hebat. Ramai blogger dan IM tempatan menjadikan blog ini sebagai sebahagian rujukan mereka. Mungkin anda boleh luangkan sedikit masa membaca beberapa artikelnya yang terbaik dari ladang. Pasti berbaloi!

1stwebdesigner.com

Blog yang banyak saya membuat rujukan untuk design. Saya selalu lepak sini untuk mencari idea-idea baru dalam design saya.

Freelancefolder.com

Gedung maklumat untuk para freelancer. Saya adalah fulltime freelancer dan amat perlu untuk saya mengetahui macamana untuk menjadi freelancer yang hebat, berhadapan dengan client serta mendapatkan menguruskan masa saya dengan efektif. Jika anda freelancer, tidak kira part-time atau fulltime, jangan lupa melawati Freelancefolder.com.

Famousbloggers.net

Blog ini mengamalkan guest blogger untuk menulis artikel yang rata-ratanya hebat dalam bidang masing-masing. So, saya dapat membaca pelbagai artikel dalam pelbagai kategori yang semestinya terbaik dari ladang! The founder of this blog is Hesyam from Zebida.com. And he is the coolest thesis designer I ever known.

Socialmouths.com

Francisco Rosales, penulis di blog ini banyak berkongsi tips hebat untuk dalam dunia blogging, media sosial dan juga marketing. Kesemua artikelnya adalah berkelas 5 bintang. Mudah difahami dan mudah diaplikasi.

Itu sahajalah 10 blog yang paling kerap saya lawati. Tapi sebenarnya banyak lagi dan mungkin kalau ditunjukkan kesemua blog yang saya lawati dan bookmark, mungkin akan panjang berjela-jela artikel ini.

Bagaimana pula anda? Apakah blog yang paling anda kerap lawati sepanjang tahun ini? Adakah taste kita sama? Kongsikan kepada saya.

Incoming search terms:

  • cikgeligeli blogspot
  • senarai blog seks melayu
  • senarai blog sex melayu
  • cerita luncah ganah
  • blogger tempatan paling best
  • senarai blog yang best
  • blog paling kelakar
  • blogsexmelayu
  • senarai blog melayu seks
  • senarai blog luncah

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 69 comments… read them below or add one }

aizuddin April 15, 2011 at 5:31 pm

rajin bro buat sampai 10..blog omputih aku jarang baca..tak tau mana yang best..
aizuddin menulis tentang..5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:27 am

hehe..sbb bg aku 5 cket sgt tu aku buat 10..tu aku kongsi yg mane aku xkan pernah miss bace setiap kali ade update :D

blog omputih aku bace pn sbb nk kan informasi2 jer..

Reply

One April 15, 2011 at 6:59 pm

Biler agaknyer woinetwork.my akan menjadi 10 blog paling kerap dilawati ?

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:28 am

kena siapkan woinetwork cepat2 la..hehe :D

Reply

kabu May 10, 2011 at 9:03 pm
MDHAFiZ.NET April 15, 2011 at 7:02 pm

wah…byknya blog pebefet.. :)

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:29 am

xder la byk sgt..ni sebahagian jer bro..bro xkn xder blog feveret??? kalo ade kongsi2 la kot-kot la kena ngan citarasa sy ke :D

Reply

kabu May 10, 2011 at 9:01 pm

bole lah buat senarai bulanan plak…..
kabu menulis tentang..Jambatan laut terpanjang akan dibuka kepada lalulintas

Reply

MuJE April 15, 2011 at 7:23 pm

banyak yang best gak blog omputih tu.. :D
MuJE menulis tentang..Blog Cik Epal kena remove- semua orang panik!

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:29 am

tu blogger2 ganah blako sep dio tu..hebat2..bilo demo nk jadi po sep dio? blh blnjo kawe mcd wkaf che yeh..haha :D

Reply

MuJE April 16, 2011 at 5:41 am

uish, demo la hk bulis jadi nyo mugo demo hok saing ngan puok tuh… hehe
MuJE menulis tentang..noraishasiti@yahoocouk

Reply

Haru April 16, 2011 at 10:40 pm

olos..bilo pulop kawe saeng…kawe jah kenal sep dio..tp sep dio kenal kawe pn..haha

Reply

kabu May 10, 2011 at 8:59 pm

bila lak nakjadik ganah mace demo…. :)
kabu menulis tentang..Jambatan laut terpanjang akan dibuka kepada lalulintas

Reply

Haru May 14, 2011 at 2:55 pm

kawe x ganah pon boh..demo lg ganah :)

Reply

dnoBiz April 15, 2011 at 8:19 pm

nampak gaya kena terjah senarai blog yang kat atas tu :D
dnoBiz menulis tentang..Setahun Berlalu – Blog dnoBiz setelah cukup setahun

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:30 am

hehe terjah jgn xterjah bro..kompem xkan mnyesal :)

Reply

iza April 15, 2011 at 9:48 pm

As salam…
Kalau boleh nak letak 1 bloglist tp tak tertaip la, byk sgt…
iza menulis tentang..Ikan Kap Tersesat Ketika Banjir

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:31 am

hehe semakin hari semakin ramai yg berblogging. dan makin pnjangla senarai bloglist tu :D

Reply

wazy April 15, 2011 at 10:16 pm

Blog no 1 tu tak pernah jengah plak
pasni kena rajin al g situ
wazy menulis tentang..E Book Rujukan Informasi Lepasan SPM

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:32 am

blog tu bez bro..hehe..aku suka gaya penulisan die..lgpun penulis lawa doh..ala2 rozita che wan gitu..hehe :P

Reply

aktechpage.com April 15, 2011 at 11:58 pm

Hmmmm 5 blog tempatan dan 5 blog international…
Baguss…
Dapat tau blog intrnational yg baru.. TQ bro
aktechpage.com menulis tentang..AdamFazicom- Blog Pelakon Jahat Taiko

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:33 am

hehe welkem2 bro :) gembira dpt berkongsi dgn rakan2 blogger laen

Reply

aktechpage.com April 16, 2011 at 12:00 am

Cuma FamousBlogger.Net je dah x available kan ???
aktechpage.com menulis tentang..AdamFazicom- Blog Pelakon Jahat Taiko

Reply

Haru April 16, 2011 at 12:34 am

adess..naseb baek bro bgtaw..aku xperasan pun link tu tersalah tulis..aku dah fix link tu..blh try bukak dh. :)

Reply

aktechpage.com April 22, 2011 at 8:26 pm

Dah bole access dah famousblogger.net, TQVM bro
aktechpage.com menulis tentang..Apa itu Android OS

Reply

Haru April 23, 2011 at 3:54 pm

welkem bro..kalo ko tak bgtaw aritu aku tak perasan pn ade link broken..hehe

Reply

alyyani April 16, 2011 at 12:45 am

alahai cdiq, korang la yg inspired akak to keep up my momentum to update blog. thanks so much! :)
alyyani menulis tentang..takde apa yg berubah le

Reply

Haru April 16, 2011 at 10:40 pm

hehe welkem :D
nnti akak jgn lupe tepek gmbor nia byk2 ek.hehe

Reply

akubiomed April 16, 2011 at 10:30 am

Ada yang blog disenaraikan belum pernah saya singgah. Boleh lah nanti jengah nanti :-)
akubiomed menulis tentang..Hantu Kak Limah balik Rawang

Reply

suffer8zine April 16, 2011 at 10:43 am

wahhh nk terjah semu!

Terkini Kucing Lahirkan Anak Anjing
suffer8zine menulis tentang..Jom Kenali Cendawan Beracun

Reply

zool April 16, 2011 at 6:39 pm

Blog nurulism jarang walau pun kdg2 rajin layan kat timeline..
nayvelie ngan cikgugeli2 tak pnh singgah..
blog amanz n majalh niaga tu rjin gak aku singgaah
yg omputeh tu akan diusahakan

Reply

Haru April 16, 2011 at 10:44 pm

bukan cikgugeli2 bro tp cikgeli2..hehe..

blog omputih tu sume bez2 bro :)

Reply

AdaAkuKesah April 16, 2011 at 6:54 pm

Income Diary aku selalu gak terjah tgk ape cite budak tu pasal dunia but duit online
AdaAkuKesah menulis tentang..Widget Alexa Boleh Improve Rank Alexa

Reply

Haru April 16, 2011 at 10:45 pm

yup..tapi bdk tu pn mmg ganaz gak la dpt buat $100,000 setahun..kagum aku..

Reply

aman April 16, 2011 at 7:03 pm

thanks sebab senarai-kan sekali. :D
aman menulis tentang..Pembangun GengBlogger Memperkenalkan GengFlick

Reply

Haru April 16, 2011 at 10:45 pm

hehe xder hal bro..hope blog amanz akan trus mengupdate ttg teknologi/IT yg terkini :) all da bez

Reply

mamawana April 16, 2011 at 9:08 pm
decrewz April 17, 2011 at 12:06 am

Blog luar negara Jai jarang la nak lawati sebab buta hurup sikit dalam BI..hu3
decrewz menulis tentang..Video Maharaja Lawak Astro Minggu ke 3

Reply

Anarm April 17, 2011 at 1:00 am

semua blog yang disenaraikan ada dalam bookmark ‘laman blogwalking’ aku.. mmg selalu jugak singgah kat blog tu.. kecuali 3 blog yang pertama – nurulism, nayville dan cikgeligeli.. boleh la tambah kat bookmark aku.. blog diorang pon nampak menarik..
Anarm menulis tentang..Kesalahan Jemaah Solat Jumaat

Reply

Haru April 20, 2011 at 1:50 am

hehe mmg menarik bro..try usya2 dulu..kalo bez bgtaw..yg paling bez cikgeli2 tu..kompem lawak xkering gusi :D

Reply

miss annaz April 17, 2011 at 8:57 pm
cikpia April 18, 2011 at 11:20 am

aku follow cikgeli2 gak…. dia sempoi!!!
cikpia menulis tentang..sedar tak sedar dah 27!!!!

Reply

Haru April 20, 2011 at 1:50 am

hehe mmg sempoii..xsangka u minat gak..kite sekapal :P

Reply

PakarBuahPinggang April 18, 2011 at 1:43 pm

Salam bro,

Macam best je blog-blog yang bro kerap kunjungi ni.InsyaAllah saya akan luangkan masa dan melawat blog mereka.Dan kalu memang best saya akan masukkan dalam google reader saya.
PakarBuahPinggang menulis tentang..Panduan Diet Untuk Pesakit Nefrotik Sindrom

Reply

MamaYatie April 18, 2011 at 4:41 pm

saya jarang benor jenguk blog obersi..sekali sekala bagus jugak ek!
MamaYatie menulis tentang..Dari Kerana MataAku Tergoda

Reply

syahrilhafiz April 20, 2011 at 6:44 am

smart siot!!!!
syahrilhafiz menulis tentang..Tukar Wallpaper “A Day in the Life” Bagi Pengguna Ubuntu

Reply

Haru April 21, 2011 at 1:23 pm

ape yg smart ??? aku ke?? hehe :P

Reply

syahrilhafiz April 23, 2011 at 2:07 pm

euwwww, aku ar..haha
sama aku tengok thesis ko ni dengan isa.
syahrilhafiz menulis tentang..Tukar Wallpaper “A Day in the Life” Bagi Pengguna Ubuntu

Reply

Haru April 23, 2011 at 3:52 pm

aik sejak bile ko smart nie? haha :P

mane nye xsame gune skin same..haha..dah sah2 sume same :D

Reply

MokhZam April 20, 2011 at 5:31 pm

sampai 10 blog ko letak sekali ye, hehehe…aku jarang baca blog mat salleh ni…adepun kalau terbaca…bagus jugak kalau semua blogger buat review macam ni sebab kadang2 blog yang direview tu memang kita tak pernah jejak pun ;)

Reply

anuar April 21, 2011 at 9:43 am

Salam.. Semua blog-blog ini menarik belaka.. Saya sedang membuat survey untuk menganjurkan pertandingan anugerah blog paling popular. Minta tolong rakan2 bagi komen/cadangan yer.. ;) Tq.
anuar menulis tentang..Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular

Reply

Haru April 21, 2011 at 1:24 pm

ws;m..mintak tolong jenis macamana tu ek encik anuar?? sy kurang jelas disini..

Reply

Azizwan April 22, 2011 at 1:39 pm

boleh tambah dalam senarai bookmark ni kecuali amanz.my dan majalahniaga.com tu sbb dah ada dlm bookmark.. hehehee..

Reply

Haru April 23, 2011 at 3:53 pm

hehe tmbah jgn xtambah..blh isi mase lapang bace2 kalo xde buat ape2 :)

Reply

Amirez April 23, 2011 at 10:00 am

semuanya best :) boleh buat tambah koleksi ni

Reply

Sir Marcello April 24, 2011 at 5:54 pm

dalam banyak2 tue…dua jer aku rasa pernah jenguk sambil menuntut ilmu…hehehe
Sir Marcello menulis tentang..Orang Kata Botak Itu Seksi

Reply

Haru April 30, 2011 at 8:34 am

oh..yg mane 1 tu bro?

Reply

azhar@Shed Plans April 24, 2011 at 8:39 pm

Colection terbaek ne ,thank for berkongsi tuan
azhar@Shed Plans menulis tentang..Metal Garden Sheds – The Good and Bad

Reply

Norhayati Rostam April 27, 2011 at 11:44 am

Rajin no Haru ni.
haha.
Tak sempat nak sampai 5 la tahun ni.
hee~
Norhayati Rostam menulis tentang..Segmen Blog Saya

Reply

shaharil May 1, 2011 at 8:13 pm

Untuk list blog omputih tu, hanya dua saja aku follow. Incomedairy.com dan socialmouth.com. Yang lain tu, boleh lah jadi blog rujukan dan koleksi tambahan pada masa hadapan.
shaharil menulis tentang..Tarikh Konvokesyen UUM Ke-24 Sudah Ditetapkan

Reply

Haru May 2, 2011 at 7:34 pm

2-2 blog tu memang best..info dan kualiti artikel memang terbaek :)

Reply

SyedGraphix SyedHakim May 2, 2011 at 9:40 am

wahhhh! blog kat atas sume best! :)

Reply

kabu May 10, 2011 at 8:57 pm
Hisyam May 5, 2011 at 2:45 pm

Nk try jenguk blogger perempuan kat atas.

Reply

Iqbal May 6, 2011 at 6:23 pm

ce bro rekemen blog tutorial yang best2 ….tutorial untuk blogspot @ wordpress..
Iqbal menulis tentang..Nak domain free com – net – org

Reply

Haru May 8, 2011 at 1:20 pm

oh ok2 blh2..nnti aku buatkan :)

Reply

kabu May 10, 2011 at 8:55 pm

terima kasih panjangkan senarai nih…. :)
kabu menulis tentang..Jambatan laut terpanjang akan dibuka kepada lalulintas

Reply

mancai May 16, 2011 at 11:13 am

peh senarai blog hebat2 juga tu..

Reply

kyrul azwary May 16, 2011 at 10:42 pm

haha :D kbnykn’y smew jep dgn aku :)

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Hakcipta terpelihara © 2011-2014 Haru Elie.


Kisah Cinta & Jawatan Kosong SPA